València instarà a la Comissió europea a aprovar una directiva que evite la publicitat sexista

València notícies | Redacció.- La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que València instarà a la Comissió Europea a crear una directiva europea que tinga per objectiu acabar amb la publicitat sexista a través d’aplicar sancions a aquelles empreses que la promoguen.

“Des del Govern de la Nau considerem imprescindible evitar al màxim la distribució d’anuncis en què hi haja estereotips sexistes, imatges homòfobes, representacions degradants i ofensives d’homes i dones, discriminació per motiu d’ètnia, religió i edat, i continguts que atempten contra la dignitat humana”, ha dit Lozano.

La concejala de Igualdad y Políticas Inclusivas, Isabel Lozano, ha presentado en Bruselas la campaña municipal de 'Juguetes para la Igualdad'.

“I és que la publicitat, per la seua presència permanent i l’enorme difusió que té, exerceix una influència considerable entre la població, no tan sols per afavorir el consum, sinó també com a divulgadora d’exemples a imitar d’estils de vida, tipus de relació o de models de bellesa”, ha comentat la regidora.

‘Joguets per la Igualtat’ ariba al Parlament Europeu

La regidora Isabel Lozano, convidada a unes jornades de publicitat no sexista, ha presentat a Brussel·les la campanya municipal que va elaborar la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives anomenada “Joguets per la Igualtat”. En ella l’Ajuntament de València fomentava un consum responsable i en valors de cara a les compres de joguets per al Nadal.

Concretament s’instava a la ciutadania a prendre consiència de la importància del joc, “que és es la major ferramenta d’aprenentatge, a més d’un mitjà de socialització, que pot previndre comportaments masclistes i contribuir a la construcció d’una societat igualitària”. En el marc d’esta iniciativa, i amb el lema “Si juguem iguals, serem iguals”, es va repartir cartells i un periòdic, adreçat a pares, mares, comunitat educativa i societat en general, per a promoure la compra no sexista de joguets.

Finalment Lozano també ha lamentat que esta campanya “pensada en positiu” no contara amb el suport del Grup Oopular en l’Ajuntament. I ha recordat que “el portaveu del PP en el Ple de desembre va assegurar, referint-se a la campanya, que regalar una nina a un xiquet no és apropiat i que la campanya coartava la llibertat dels pares per triar joguines. Tot i el seu intent de boicot, l’únic que va aconseguir va ser donar-li més difusió, aconseguint que apareguera en un programa en prime-time a la televisió nacional o ser contraportada de diaris de tirada també estatal. La campanya va obtindre moltes reaccions de suport públic”, ha finalitzat la regidora.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.