València participa en l’impuls d’un manifest que potencia la participació ciutadà en el disseny de les ciutats intel.ligents

València Noticies | Redacció.- El director general d’InnDEA València, Rafael Monterde, ha participat esta setmana a la ciutat holandesa d’Eindhoven en el congrés de ciutats intel·ligents European Innovation Partnership Smart Cities and Communities, una plataforma sobre innovació que agrupa més de 100 ciutats i instituts tecnològics i empreses de 31 països de la UE.

Este document, que se signarà previsiblement durant la pròxima tardor, reflectix l’interés de ciutats com Londres o València per aconseguir societats més inclusives. «Cal un gir en el concepte de ciutat intel·ligent, perquè la ciutadania participe activament en el disseny de l’estratègia, així com que esta tinga una visió des de la perspectiva pública», ha explicat Monterde.

Se ha debatido un manifiesto que está elaborándose desde el grupo de trabajo Citizen Focus, el cual propone situar a la ciudadanía en el centro de la estrategia inteligente.
image-377684

Monterde assenyalà durant la seua intervenció a Eindhoven que la innovació «ha d’anar més enllà de la tecnologia. Des d’InnDEA ja treballem en esta direcció, des de la innovació social, que ens porte a una ciutat més sostenible, i que la construïm entre tots i totes».

InnDEA ha participat també a Eindhoven, en nom de la ciutat de València, en el grup de treball sobre plataformes urbanes, el qual facilita assessorament, suport i recomanacions a altres ciutats més endarrerides en gestió intel·ligent. «València és la primera ciutat de Europa que utilitza la plataforma Fiware de dades obertes de manera estandarditzada, i som un referent en este sentit per a altres ciutats», assenyala Monterde.

L’European Innovation Partnership Smart Cities and Communities és una iniciativa promoguda per la Comissió Europea el 2014 que pretén trobar solucions conjuntes entre ciutats en el camí de la sostenibilitat, l’eficiència, la mobilitat, etc.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.