València serà la seu del Campionat Mundial de la Mitja Marató l’any 2018

Valencia Noticias | Redacción.- València ha sigut elegida com a seu del Campionat Mundial de la Mitja Marató que es farà l’any 2018. La IAAF (International Association of Athletics Federations), Associació Internacional de Federacions d’Atletisme, ha destacat la nostra ciutat en l’acte que acaba de concloure a Mònaco fa uns minuts, i que ha comptat amb la presència de la regidora d’Esports, Maite Girau; el director gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga; el president  de la Societat Esportiva Correcaminos, Paco Borao; i el gerent d’esta societat, Juan Botella.

Nuestra ciudad acogerá la 23ª edición del Campeonato Mundial del Medio Maratón.
image-338301
Tots ells han defès davant la IAAF, este matí, la candidatura de València com a seu del Campionat Mundial de la Mitja Marató 2018. La nostra ciutat s’ha presentat avalada per la seua trajectòria en organització en campionats mundials i per ser la ciutat amb les millors marques mundials dels últims dos anys en la distància de la mitja marató (obtingudes per Abraham Cheroben el 2014 i 2015), a més a més, d’haver rebut la Gold Label de la IAAF en la edició de 2015 de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso organitzada per la Societat Esportiva Correcaminos.

Així, la nostra ciutat acollirà esta 23a edició del Campionat Mundial de la Mitja Marató, de manera que mantindrà i reforçarà la seua aposta per la carrera a peu. La candidatura de València ha superat finalment l’altra candidata, la ciutat de Sopot (Polònia), després que altres ciutats s’hagueren caigut de la convocatòria com ara Lima, Toronto, Minsk i Copenhaguen.

D’esta manera, València arreplega el testimoni de Cardiff com a ciutat organitzadora d’este esdeveniment, en el qual es donen cita els millors corredors del món en la distància, que tindrà lloc al mes de març de 2018. Tal com ha destacat la regidora d’Esports, Maite Girau, l’elecció de València com a ciutat organitzadora del Mundial de la Mitja Marató no substituirà la Mitja Marató València Trinitat Alfonso, que es farà al mes d’octubre. Esta cita mundial serà una fita puntual, que comptarà amb un recorregut diferent pels carrers de la ciutat i que ratificarà València com a referent internacional en el atletisme de ruta.

La categoria de la carrera com a Campionat Mundial congregarà en la prova d’elit un grup de vora 300 corredors, entre els quals hi haurà els més ràpids del planeta. No obstant això, l’esdeveniment també estarà dissenyat perquè corredors arribats de tot el món puguen gaudir d’esta prova corrent pels carrers de València.

Esta serà la segona vegada que se dispute el Campionat de la Mitja Marató en territori de l’Estat, perquè la 5a edició, l’any 1996, es va fer a Palma de Mallorca amb una participació de poc més de 200 atletes.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.