València Notícies | Redacció.- Experts en Turisme Accessible, en Producció i Localització Cinematogràfica i en Igualtat de Gènere han impartit avui en la seu del Patronat de Turisme la Jornada “Nous mètodes de gestió turística: accessibilitat, visibilitat i igualtat” a tècnics i responsables de les mancomunitats incloses en els Plans de Dinamització i Gobernança de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.
Tal com ha destacat en l’obertura del curs Pilar Moncho, diputada de Turisme de la Diputació de València i vicepresidenta del Patronat de Turisme de València, “és necessari unificar criteris i oferir una proposta turística del territori valencià adaptada a les noves condicions del sector”.
“En el Patronat de Turisme, l’accessibilitat, la visibilitat del territori, també per al sector audiovisual, i la igualtat de gènere, són eixos estratègics que formen part del nostre Pla d’Actuacions i volem compartir les experiències reeixides perquè els plans de Dinamització de les destinacions turístiques articulen projectes competitius, sostenibles i de futur”, ha apuntat Pilar Moncho.
En aquesta mateixa línia, el director del Patronat, Evarist Caselles ha comentat que “volem aportar la nostra experiència mitjançant tres projectes que es poden explotar i utilitzar també en els futurs Planes d’Actuació de les destinacions turístiques”.
Turisme inclusiu i accessible
El primer dels programes ha sigut exposat pels creadors de laGuia València Accessible, Eduardo Alcalde, Maite Backman i Olga Fabra. En la seua intervenció, Alcalde ha assenyalat que “hem avançat molt en accessibilitat però ens segueix faltant molt camí per recórrer i una bona opció és compartir el Manual de bones pràctiques, finançat per València Turisme, i els protocols d’actuació per a facilitar els coneixements sobre accessibilitat en el sector turístic”.
Un territori per a rodatges de cinema
Per la seua banda, l’experta en Producció i Localització Cinematogràfica Ann Hernández ha presentat el projecteFilm València, engegat pel Patronat de Turisme, la finalitat del qual és promoure el territori valencià per a rodatges audiovisuals. Film València estableix les bases d’una Film Commission oberta a totes les comarques valencianes i amb capacitat d’activar l’economia local mitjançant l’explotació de recursos i serveis associats a la indústria cinematogràfica.
Segons Ann Hernández, un dels grans avantatges del projecte és la configuració d’una plataforma digital on apareixeran tots els municipis adherits a la xarxa Film Friendly, “un instrument fantàstic per a promocionar el territori en les fires del sector com Focus London”.
Igualtat de gènere
La jornada ha finalitzat amb l’exposició del primerPla Integral d’Igualtat de Gènere en el Turisme, engegat per les delegacions de Turisme i d’Igualtat de la Diputació de València.
La coordinadora del Pla, Berta Polo, ha explicat que l’objectiu principal del programa, pioner en l’administració pública valenciana, és sensibilitzar a les i els professionals del sector turístic municipal en matèria d’igualtat de gènere i respecte a la diversitat, tenint en compte aspectes fonamentals com la utilització de “llenguatge no sexista” en la promoció turística municipal segons la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes.