VI edició del Carnaval de Russafa Cultura Viva 2016

El Péndulo | Redacción.- La sisena edició del Carnaval de Russafa Cultura Viva 2016 es presenta el pròxim dia 3 de febrer a les 12:30 al Fòrum FNAC, on participaran diferents grups implicats en la presentació i el desenvolupament d’aquest esdeveniment; d’aquest mode, podreu conèixer vestimentes i costums típiques de diferents i nombrosos països. D’altra banda, també es farà referència a la història del Carnestoltes valencià i els seus orígens (finals del S.XIX i començaments del S.XX) i la relació amb el barri de Russafa. Per a finalitzar, les persones assistents contaran amb una sorpresa que ens aproparà, encara més, a aquesta celebració tan reivindicativa.

El evento se realizará desde el 6 hasta el 28 de febrero.
image-314761

L’esdeveniment, des del 6 fins al 28 de febrer, tindrà com activitat principal una nova edició de A LES BALCONADES mitjançant les visites guiades per les següents rutes: “D’arbre en arbre”, De les intoleràncies, La diversitat funcional i Escaparates (“Una mirada a Pakistán” i La història del Carnestoltes) evidenciant el seu notori fons sociopolític i reivindicatiu. Enguany, es duran a terme ELS BALCONCERTS i LES BALCORALS (Cantautors/es, Coros Campanar, Veus del Túria i Riba-roja) i TEATRE AL BALCÓ, utilitzant per a aquestes més de 60 balcons i 16 comerços del barri, escaparates muntats per l’alumnat de l’Escola de disseny de València.

El dissabte 6 de febrer a les 12,30 h. al pati 6 del Centre de Cultura Mediterrània la Beneficència es presenten els Carnestoltes de tot el món amb els grups del carnestoltes bolivià (Tobas i Macheteros) i Pregó Tae.

El carnestoltes tindrà com a plat principal el dia 20 de febrer la realització d’una FIRA SOCIAL d’artesania, bescanvi, articles de segona mà, ecològics i amb un programa d´ activitats que constarà de diferents exposicions, xerrades, concerts, teatre al carrer i una GRAN CERCAVILA com esdeveniment final, on participaran més de 2000 persones, més de 60 grups de més de 15 països diferents i moviments socials que recorreran els carrers del barri de Russafa el dia 20 de febrer de 17:00h a 23:00 amb eixida i arribada al Parc Manuel Granero.

El Carnaval de Russafa pretén recuperar la tradició del carnaval a València, però no de qualsevol carnaval, sinó d’un carnaval actualitzat, basat en la interculturalitat, el respecte dels drets humans de totes les persones, la igualtat de diferències, la convivència, la solidaritat, la cooperació i la participació; mostrant d’aquest mode, l’essència del barri de Russafa, un barri plagat de reivindicacions, un barri resistent, un barri viu, un barri combatiu.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.