53 persones amb discapacitat troben treball a través de l’agència municipal d’ocupació València Activa  

S’ha assessorat 154 persones amb discapacitat a través de programes específics dirigits a este col·lectiu

 

VALENCIA 2018-11-30 Sandra Gómez y María Oliver en rueda de prensa Junta de Gobierno

VALENCIA 2018-11-30
Sandra Gómez Junta de Gobierno

L’agència municipal d’ocupació València Activa ha assessorat 154 persones amb discapacitat a través de programes específics dirigits a este col·lectiu. La responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha assenyalat que 53 d’elles han trobat ocupació i ha destacat que «des de València Activa treballem per donar cobertura a les persones que es troben en situació de desocupació, prestant especial atenció als col·lectius més vulnerables».

Sandra Gómez ha fet estes declaracions amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre. L’edil ha detallat que amb estos programes «se’ls proporciona les eines necessàries per accedir a un lloc de treball i aconseguir la inserció en el mercat laboral».

L’objectiu prioritari d’estes iniciatives és «la incorporació de les persones participants al mercat laboral o, en cas d’estar ja treballant, la millora de les seues actuals condicions i la qualitat del seu ús. Per això, es desenvolupa una metodologia pròpia basada en la personalització del servici».

Dins del projecte, que aglutina a persones amb discapacitat tant física com psíquica, es treballa de manera particular amb les persones amb problemes mentals, on es registra un índex d’atur més elevat, «ja que requerixen de més suport i la desmitificació de la seua situació de cara a les empreses», ha detallat Gómez.

Segons la regidora, tota la formació del programa «es realitza de forma personalitzada en grups reduïts de no més de deu participants per millorar l’atenció d’estos, com ara el recent taller d’apps realitzat per a un grup de huit persones discapacitades». A més, «al 2019 s’enfortirà el programa amb noves accions formatives específiques, que completarà la resta d’oferta formativa de València Activa».

Sandra Gómez ha posat en valor «la importància de l’assessorament i orientació laboral impartida pel personal de València Activa i Barris per l’Ocupació, ja que un tracte proper i pròxim és clau en la cerca d’ocupació i en la motivació de les persones desocupades, més encara en el cas de les persones pertanyents a col·lectius més vulnerables».

 

CENTRES ESPECIALS D’OCUPACIÓ

 

Junt amb estos programes específics, València Activa compta amb dos centres especials d’ocupació: Fet de Vidre i Fent de Tot. El primer és un centre on treballen huit persones en plantilla amb algun tipus de discapacitat, siga intel·lectual o física. Tots ells realitzen una tasca artesanal i fonamentalment treballen amb vidre i realitzen des de figures fins a rehabilitació de vidrieres. Per altra banda, Fent de tot oferix servicis de neteja, manteniment, organització d’esdeveniments o logística i compta amb una plantilla de sis persones, totes elles amb diversitat funcional, psicològica o física.

 

 

 

 

S
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.