Ajuntament i UJI inauguraran el nou contenidor cultural d’Hisenda el 24 de febrer

reunión Rector UJI (1)
image-447145
L’alcaldessa i el rector anuncien que el nom de l’edifici serà “Menador”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, han mantingut una reunió de treball sobre la pròxima obertura del espai cultural ubicat en l’antiga delegació d’Hisenda, en la qual també han participat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz; el vicerector de Cultura de l’UJI, Wenceslao Rambla, i el delegat del rector per a aquest edifici, Vicent Cervera.

En la trobada s’ha fixat que la data d’obertura de l’edifici serà divendres que ve 24 de febrer, a la vesprada, coincidint amb la celebració de l’aniversari de la Universitat Jaume I. Aqueix dia, finalitzen els actes de commemoració del 25 aniversari i es fa lliurament de la medalla d’or de la Universitat a la Generalitat Valenciana, per la qual cosa s’ha pensat que la inauguració d’aquest nou equipament cultural serà un fermall perfecte per a un any de celebracions.

D’altra banda, s’ha acordat que l’edifici portarà el nom de “Menador”. El terme menador fa referència a la figura del xiquet que ajudava a l’artesà que fabricava fils amb les fibres de cànem rastellat. El menador s’encarregava de fer girar la roda afavorint la formació del cap. Amb aquest nom s’homenatja a aquesta figura, que ja està present en la plaça Hort dels Corders en altres escultures, i es posa en valor la indústria del cànem que va tenir el seu apogeu en el segle XVIII i va ser clau per al desenvolupament de la nostra ciutat.

L’alcaldessa ha explicat que “les dues plantes d’ús exclusiu del consistori passaran a albergar les dependències de la regidoria de Cultura, el departament de Normalització Lingüística, un punt d’informació de la regidoria de Joventut i diferents entitats de caràcter cultural”. Per la seua banda, Vicent Climent, ha indicat que les plantes de l’UJI quedaran de la següent forma: “en el semi-soterrani hi haurà una sala d’exposicions de la qual podràgaudir tota la comunitat universitària i tota la ciutat de Castelló. I en les altres dues plantes s’instal·laran aules de formació; un aula del Centre d’Autoaprenentatge de Llengües (CAL) i una biblioteca digital».

Cal recordar que en 2006, la Delegació d’Hisenda es va traslladar al nou edifici construït en el Passeig Ribalta, i que en 2010 el Govern de Rodríguez Zapatero va cedir el seu ús a l’Ajuntament i a l’UJI per a posar-ho al servei de la ciutadania. L’edifici, que es troba situat en la plaça Hort dels Corders número 4, compta amb una superfície construïda de més de 4.000 metres quadrats distribuïts en cinc plantes. El pressupost de les obres de rehabilitació ha sigut de 4 milions d’euros.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.