El Govern confirma a Compromís que no pensa introduir canvis als trens regionals que van saturats els diumenges

02012017 renfeterra
image-447142
El senador de Compromís, Jordi Navarrete, recorda el Govern del PP que segueix sense pronunciar-se sobre l’ampliació de l’Obligació de Servei Públic amb nous trens i freqüències i que “els senadors i diputats del PP estan només interessats en l’arribada del pseudoAVE a Castelló mentre ignoren les demandes de nord i sud

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha denunciat el silenci i les respostes del Govern que, com sempre, llancen pilotes fora “davant les nostres demandes de millora en el servei de trens des de i cap al nord del País Valencià“. Compromís va traslladar les denuncies dels estudiants després de la saturació existent als combois de trens Regionals al llarg de diverses setmanes i que va provocar que, fins i tot, la gent haguera de viatjar asseguda al terra, al no existir seients suficients per tots, amb les conseqüents incomoditats.

En la pregunta demanàvem si anaven a prendre mesures com augmentar les freqüències dels trens i el grau d’ocupació dels trens tot i les nefastes combinacions i freqüències existents. “La resposta és desoladora per a les nostres ànsies de millora en les comunicacions per via fèrria, doncs ens responen que els serveis ferroviaris que tenim estan declarats d’Obligacio de servei Públic i que Renfe presta el servei per encàrrec de l’administració de l’Estat i que el tren que gasten els estudiants és el que surt de Tortosa a les 18.48 i arriba València a les 21.36. Un servei penós i que viatja amb un grau d’ocupació mitjana prou elevada, el que ens referma en la necessitat de millorar-lo i potenciar-lo amb noves freqüències“, ha remarcat Navarrete.

En comptes de tot açò, des de Compromís s’assegura que el Govern i el PP de les comarques de Castelló “miren cap un altre lloc“, mentre “han abandonat ja la reivindicació de trens dignes al quedar clar que el PP no té interès per augmentar els trens pel corredor mediterrani i si cap a d’altres zones i estan només pendents del pseudoAVE a Castelló“, ha dit.

La resposta admet que “tret d’incidències, generalment no se sobrepassa la capacitat màxima de places assegudes“, pel que Compromís ha animet a garantir amb més trens us estandars mínims de comoditat i freqüència en el servei fins el Maestrat i Tortosa “es diguen regionals o rodalies però amb un preu assumible“, ha conclós.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.