Carles Mulet denúncia al Senat el mal estat del litoral valencià i la doble vara del PP amb el turisme

El senador territorial de CompromísEl senador territorial de Compromís, censura que ERC que vulga tractar de la mateixa manera als valencians que als catalans, en rebutjar els republicans l’esmena de la coalició

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat hui el mal estat del litoral mediterrani i, especialment, la situació de la costa valenciana que s’ha vist afectada per dos temporals consecutius i al fet que “a les portes de la temporada turística encara queden per realitzar bona part de les actuacions anunciades i que són necessàries“. El senador va posar com a exemple l’estat de la platja de les Deveses, a Dénia, recollint la petició d’un grup de residents davant l’absència de sorra a la mateixa després dels temporals i la presència de tones de pedres abandonades de grans dimensions.

Mulet ha citat les grans mancances dels Pressupostos de l’Estat en la matèria i la inacceptable situació del litoral per la falta d’inversió de l’Estat que es troben plasmades i catalogades per ordre de prioritat en els estudis redactats pel CEDEX (Centre d’Estudis i Experimentació d’ obres Públiques per la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del MAPAMA) i que plantegen “alarmants” situacions. “Aquestes almoines que contenen els PGE són purament cosmètiques, per acontentar algun alcalde sense que s’hagen plantejat el problema de forma integral i permetent agressions urbanístiques, espigons, regeneracions caòtiques i ampliacions de ports i sense abordar la lluita i previsions pel canvi climàtic“, ha indicat.

Compromís va esmenar una moció d’ERC que demanava actuacions al litoral català per afegir igualment actuacions en el valencià i en coordinació amb la Generalitat, que han estat rebutjades en la seua integritat pels republicans. Mulet ha lamentat “que ERC no vulga per als valencians, entre els que tindran algun votant, el mateix tracte per a nosaltres tot i tenir greus problemes al nostre litoral i acollir la segona província amb més regressió i erosió d’Espanya“.

De nou ha plantejat un Pla Integral per al litoral valencià i un calendari clar d’inversions. “Una cosa que no li vam poder explicar ahir a la ministra, que no va acudir a les preguntes de control al Govern, mentre que sembla com si l’únic projecte que tenen per al nostre litoral siga com a magatzem perillós de gas, com és el Castor o les ruïnoses dessaladores“, ha indicat.

Finalment Mulet ha recordat que el sector turístic es pot veure afectat si el litoral no està en condicions i la doble vara de mesurar del PP, que un dia defensa en una moció prioritzar el sector turístic i en l’altra els oblida en matèria inversora i de protecció del litoral i com “mentre han permès agressions al litoral no prenen mesures per evitar la regressió i deteriorament a Cabanes, amb dues platges verges dins d’un parc natural i amb un poblat mariner i restes arqueològiques de primer ordre en perill sense que adopten mesures i condemnant-la a ser engolides per la mar. Aquesta és la política del PPm que no permetrien a Madrid“, ha censurat
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.