Ciutadans denúncia un cadastràs que comporta enormes pujades en els rebuts de l’IBI pagats des de 2013

València Notícies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat un cadastràs en el que l’Ajuntament ha elevat les quotes de l’IBI en els rebuts pagats des de 2013 a 2017. Esta pujada obliga a centenars de valencians a pagar importants quantitats de diners.

“Ribó esprem els ciutadans pel seu excés de zel recaptatori”, ha dit Giner, que assegura que “una interpretació ha portat a Ribó a girar novament els rebuts”. El portaveu de Cs ha explicat que la conseqüència de l’afany recaptatori de Ribó és que “els valencians se senten enganyats”..

Entre les pujades que ha aplicat Ribó figura el cas d’un local amb un valor cadastral de 100.000 euros que en 2016 va pagar un IBI de 540 euros. La revisió cadastral no compensada per l’Ajuntament eleva l’import del rebut en 2017 fins als 830 euros. En la carta remesa per l’Ajuntament li exigixen el pagament de 2.500 euros amb la intenció d’aplicar el cadastràs en els rebuts de 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017 i, a més, imposa interessos de demora.

En qualsevol altre cas, un local amb un valor cadastral de 21.000 euros ha vist com el seu IBI ha passat de 127 euros en 2016 a 163 euros en 2017 mentres li demanen que desembosse més de 750 euros.

“Esta és la inseguretat jurídica que patixen els valencians pel desgovern de Ribó. Els casos que ens han arribat a Ciutadans són, de moment, de locals comercials i ens preguntem si Ribó també vol aplicar un cadastràs a les vivendes”, ha dit Giner.

El portaveu de Ciutadans exigirà a l’alcalde de València que explique les circumstàncies que rodegen al cadastràs i que reta comptes amb els ciutadans.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.