BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Comunicat de EU en contra del tancament de RTVV

Esquerra Unida ha enviat als mitjans de comunicació un correu electrònic amb el que vol expresar el seu rebuig al tancament de RTVV. Aquest comunicat el reproduïm a continuació tal i com ha segut enviat per la formació progresista, per tal de no modificar ni restar en cap sentit el seu missatge.

Cal aclarar que hores d’ara, la web de RTVV, des de la que la plantilla del fins ara servei públic valencià de televisió emitien per Internet, és caiguda, tal i com demostra la captura de pantalla que reproduïm ací.

Missatge que ix al Internet Explorer al teclejar www.rtvv.es

Missatge que ix al Internet Explorer al teclejar www.rtvv.es

El grup municipal d’Esquerra Unida del País Valencià a l’Ajuntament de València vol  manifestar la seua solidaritat amb els treballadors i treballadores de RTVV front al tancament d’aquest mitjà de comunicació que deixa a la societat valenciana, i particularment també a la nostra ciutat, sense un instrument de comunicació en la llengua pròpia.

El tancament de RTVV significa la pèrdua del llocs de treball de milers de famílies però també suposa la pèrdua d’un canal de proximitat, d’apropar la gent al territori i feta amb la llengua pròpia.

En aquests moments de globalització social i econòmica que ens porta a una pèrdua de drets socials i d’identitat, necessitem més que mai instruments que donen la veu a aquells que estan oblidats i això només es pot fer des d’uns mitjans de comunicació arrelats al poble que els ha creat.

Ens cal una televisió plural que, amb els mecanismes de control escaients, siga capaç d’oferir una programació i una informació objectiva, lluny de manipulacions interessades, i que estiga gestionada de manera eficaç i transparent.

Ens cal un model de mitjans de comunicació que facen del  valencià un model lingüístic d’integració i que potencien l’ús de la nostra llengua en tots els àmbits.

Per això, el tancament de RTVV és un pas més en la política de destrucció del sistema públic que està duent el govern del Partit Popular i que està deixant a la societat valenciana òrfena de drets i ara també de veu.

PER AIXÒ EN EL DIA HUI RENUNCIEM A FER NOTES DE PREMSA I EMETEM AQUEST COMUNICAT

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.