Cullera consciència 200 escolars sobre la problemàtica de l’aigua potable

València Notícies | Redacció.- Els centres educatius de Cullera la Milagrosa, Sant Antoni de la Mar, la Inmaculada Concepción, Lluís Vives i el CAES Sant Agustí participen esta setmana en els tallers educatius ‘Aqualogia’ organitzats per l’Ajuntament i l’empresa mixta Aigües de Cullera.

L’objectiu de la iniciativa és apropar el cicle natural i urbà de l’aigua als alumnes, promovent la importància de fer un ús responsable d’este recurs i de mantindre una actitud positiva cap al medi ambient.

A la primera d’estes sessions celebrada amb alumnes de 4t de Primària de la Milagrosa, que s’ha llançat hui amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, han assistit la primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sílvia Roca; l’edil del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Vicente Armengot, i Laura Gascón, gerent d’Aigües de Cullera. Tots ells s’han animat a participar en les activitats pràctiques.

Un programa educativo, lanzado con motivo del Día Mundial del Agua, enseña a los alumnos la importancia de cuidar y respetar el medio ambiente.

Durant la jornada, els monitors es desplacen fins al centre escolar, i empren una metodologia basada en la participació i la interactivitat de l’alumnat. En les accions que duen a terme ensenyen coses tan bàsiques com els problemes que pot causar tirar oli pels desguassos i fins i tot restes de menjar.

La campanya pretén servir com un element de suport al professorat d’Educació Primària en l’assignatura de Coneixement del Medi.

Així mateix, suposa una innovació gràfica, tecnològica, de continguts i de metodologia, ja que introduïx recursos digitals i de gamificació en l’aula, així com experiments i contacte sensorial amb l’aigua i la tecnologia necessària per a gestionar-la.

Aquologia s’ha organitzat com a una activitat complementària a la representació teatral ‘La Gota Viatgera’, que Aigües de Cullera organitza des de fa diversos anys en la localitat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.