Cultura reconeix públicament el treball d’editors i llibrers en el dia del Llibre Valencià

cartel_llibre_valencia
image-260905

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport concedirà els premis als llibres millor editats i il·lustrats i al treball dels llibrers el proper dia 20 de novembre, coincidint amb el dia del Llibre Valencià en què es commemora la primera edició del Tirant lo Blanc, l’any 1490. L’acte tindrà lloc al saló d’actes de la Biblioteca Valenciana, al Monestir de Sant Miquel dels Reis de València i comptarà amb la presència del conseller de Educació, Investigació, Cultura i Esport Vicent Marzà, el secretari autonòmic de Cultura i Esport Albert Girona i la directora general de Cultura, Carmen Amoraga.

Vicent Marzà ha declarat que “els premis constitueixen un reconeixement públic al món del llibre i a tots els professionals que fan possible que la literatura arribe des de la ment dels escriptors i els il·lustradors fins a les mans dels lectors. Parlem d’editors, traductors, correctors, dissenyadors i també dels llibrers que són tan importants perquè finalment ens arribe a les mans un llibre que ens emocione.”

Així, els premis difonen el treball de les editorials valencianes i valoren els llibres millor il·lustrats i editats en diverses categories, sempre tenint en compte aspectes tècnics i artístics. A l’apartat dels llibrers es valora el seu paper com a punt de trobada entre els llibres i els lectors. D’una banda es distingeix la trajectòria d’una llibreria i de l’altra hi ha un reconeixement a les iniciatives innovadores per la difusió i el foment de la lectura. En ambdós casos, els premis fan referència a l’any 2014.

El premi al llibre millor il·lustrat en 2014 ha estat per a “La balena” d’Andana Editorial. El premi al llibre millor editat 2014 ha estat per “Fuego!” d’Edicions Media Vaca . El premi al còmic millor editat 2014 ha estat per a “Boro, Moro y Puromoro. 15 años” d’Edicions de Ponent. “El mirall d’Àfrica” d’Editorial Denes ha rebut el premi al llibre infantil millor editat i, finalment, “En línia” de Sembra Llibres ha guanyat el premi al llibre juvenil millor editat 2014.

Així mateix, el Premi 2015 a la trajectòria d’una llibreria ha recaigut en París-Valencia, un establiment emblemàtic del cap i casal, mentre que el Premi 2015 a la llibreria més innovadora ha sigut per a la llibreria Noviembre de Benicàssim. Cal recordar que precisament hui dijous se celebra el dia de les Llibreries que tindrà la seua continuïtat amb el lliurament d’aquestos guardons el proper dia 20 al monestir de Sant Miquel dels Reis

Aquestos Premis no tenen cap dotació econòmica, però porten aparellada una important campanya de difusió de les obres guardonades i dels establiments. Així, hi ha prevista l’edició de cartells, punts de lectura, i calendaris il·lustrats per Mar Hernández, Malota, la guanyadora del premi al llibre millor il·lustrat en l’edició anterior. La campanya inclou també la compra de 200 exemplars dels llibres guanyadors que es distribuiran per la xarxa de biblioteques valencianes.

A més, s’editarà un número especial de la Revista Lletres Valencianes, probablement al mes de desembre, dedicat als guardonats. El número comptarà amb entrevistes als editors guanyadors així com reportatges sobre les llibreries premiades.

Finalment, amb la col·laboració del Gremi de Llibrers, es repartirà un còmic per totes les biblioteques de la Comunitat Valenciana que inclou una carta de la directora general de Cultura, Carmen Amoraga.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.