El preu del gasoil agrícola puja un 34% en només un any

Llaurador en gasolineraLA UNIÓ de Llauradors denuncia que el preu del gasoil B (agrícola) se situa un 34% més car que l’any anterior i per això reclama mesures al Govern per a compensar aquesta pujada que repercuteix directament en les rendes dels llauradors del nostre territori i que es trasllada també a altres inputs derivats del petroli com els fertilitzants, herbicides o plàstics. Amb les cotitzacions actuals, a un llaurador valencià li costa cada vegada més diners omplir el dipòsit del seu tractor amb gasoil agrícola. Per exemple, completar el dipòsit d’un tractor fruiter-vinya de 80 litres té ara un sobrecost de 18 euros respecte a fa un any i el d’un altre cereal-arrosser amb capacitat de 300 litres uns 67 euros.

El preu del gasoil agrícola se situa hui de mitjana a la Comunitat Valenciana a 0,88 €/l (en pal de gasolineres). Per províncies, a Alacant està de mitjana a 0,91 €/l; a Castelló a 0,88 €/l i a València a 0,87 €/l. Fa un any per aquestes mateixes dates estava sobre 0,66 €/l de mitjana.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.