Els bombers municipals comptaran amb una unitat canina de rescat

L’Ajuntament treballa per a trobar una solució per a la situació dels socis cooperativistes relacionats amb Mercavalència

 

KYRA-II

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui la creació d’una nova unitat en el Cos de Bombers Municipal que estarà especialitzada en el rescat amb gossos en casos d’emergència. A més, ha acordat consolidar la figura del bomber bussejador, tal com consta en la proposta que ha presentat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, com alternativa a la moció defesa per la regidora de Ciutadans Maria Dolores Jiménez, qui ha sol·licitat «que es dispose d’un grup de bussejadors bombers suficient per poder cobrir qualsevol eventualitat o servici que puga sorgir a la ciutat de València».

 

Anaïs Menguzzatto ha explicat que l’equip de govern analitza les futures necessitats d’especialització que puguen sorgir i servisquen al propòsit de millorar la qualitat d’este servici públic, com ara l’especialitat de recerca en estructures colapsades, en risc químic i biològic, i en educació pública d’emergències.

 

En el transcurs del Ple el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha parlat de la situació dels socis de la cooperativa de treball asociada amb Mercavalència, i ha assegurat «que l’Ajuntament buscarà una solució per aconseguir la pau social en este recinte». Carlos Galiana ha contestat d’esta manera una moció presentada pel regidor de Ciutadans Manuel Camarasa qui ha demanat «que l’equip de govern complisca amb la nova situació de l’ordenament jurídic produïda pel Reial decret 997/2018, que afecta la situació actual dels treballadors declarats per compte alié a Mercavalència».

 

En este punt, en el qual el portaveu popular, Eusebio Monzó, ha qualificat «d’oportunista» la moció de Ciutadans i ha assegurat «que el seu grup esperarà la resolució judicial», també ha intervingut, en nom de la Unió General de Trabajadors (UGT), Carlos Santana. I ha aportat 165 signatures per a demanar «que els treballadors i treballadores de Mercavalència ho siguen de ple dret, i no es guanyen la vida com a falsos autònoms».

 

En la seua intervenció, el regidor Carlos Galiana ha explicat que la seua gestió s’ha caracteritzat «per ser estricta en el compliment de la legalitat». Per açò, ha assegurat: «en Mercavalència les coses s’estan fent bé».

 

«En més d’una ocasió els he convidat a visitar les instal·lacions i a parlar amb les persones que allí treballen. En la proximitat és on trobem la veritat dels problemes, però també les solucions. Mercavalència està fent ni més ni menys que el que faríem qualsevol de nosaltres que vérem vulnerats els nostres drets i és acudir als tribunals de justícia perquè siguen els jutges els qui determinen si aquells socis de la cooperativa són o no treballadors de Mercavalència», ha manifestat Carlos Galiana.

 

El regidor ha afirmat que l’obligació d’un polític «és defensar els interessos públics, i també ser sensible als problemes diaris de les persones amb les quals tracta», i ha aclarit «que des que va sorgir eixe problema, hem treballat sense descans en la recerca d’una solució paral·lela als jutjats», i ha insistit: «no perquè no pensem que no tinguem raó, sinó perquè sempre cal buscar la pau social».

 

Carlos Galiana ha tancat la seua intervenció reiterant «que l’Ajuntament treballa per tancar un acord que permetrà que eixos socis cooperativistes puguen triar poder estar a l’empara d’una societat que assegure totes les garanties laborals i socials de les quals algunes persones diuen mancar, i podran exercir els seus drets com a treballadors en el marc dels convenis, reglaments i normes que regisquen en el sector». I ha anunciat que «en poques setmanes els cooperativistes tindran una solució alternativa als jutjats que conjuminarà els interessos de totes les parts, però sobretot permetrà que els socis de la cooperativa puguen vore una solució definitiva a este conflicte».

 

D’altra banda, la moció presentada per part del Grup Municipal Ciutadans per apartar la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, del càrrec de regidora, ha estat rebutjada després de votar en contra el govern municipal i abstenir-se el Grup Popular.

 

El regidor de Ciutadans José María Bravo ha suggerit que ocupe el seu lloc al capdavant d’esta regidoria «un membre de l’equip de govern amb interès real per millorar el benestar animal a la ciutat de València i que es comprometa a actuar davant la situació del nucli zoològic de Benimàmet». Ha exposat que la regidora Tello «té problemes de comunicació amb l’empresa zoològica de Benimàmet, ja que no va fer cas dels problemes de manteniment». A això ha afegit que «quan va rebutjar el pla d’emergència, la mortalitat va créixer. D’altra banda, ha mostrat el seu descontentament «amb les campanyes d’adopció» i ha exposat «la problemàtica respecte a la idea de l’emplaçament del nou centre zoològic en el límit del municipi amb Tavernes Blanques a 70 metres de distància d’un col·legi públic, la qual no compleix la normativa».

 

El regidor del PP Félix Crespo s’ha mostrat també «estranyat per la falta de preocupació i diàleg de Tello amb el cas de Benimàmet i ha animat la regidora perquè «s’acoste a comprovar les condicions».

 

A estes intervencions ha contestat l’alcalde Joan Ribó amb un rotund «no» a apartar del Govern a la regidora de Benestar Animal i ha nomenat «la quantitat de coses que ha fet Tello pels animals, com per exemple: construir zones per a gossos, llevar l’ús d’animals a les festes, així com els circs amb animals, i el bou embolat, els plans d’esterilització felina, el pla d’actuació i protecció sobre la mateixa població felina, el control de l’avifauna o les exitoses campanyes d’adopció d’animals, que han fet pujar el nombre d’acolliments exponencialment» Ha afegit que són «conscients del cas de Benimàmet i per això han començat el procés de munipalització per a estos centres, en la qual entre altres mesures, es troba la contractació de 7 veterinaris». «Volem anar gradualment perquè volem fer-ho públic», ha afegit. Finalment, respecte al projecte de Torrent, l’alcalde ha exposat que «s’està treballant per fer-lo possible».

 

 

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.