Els joves reivindiquen a les Corts Valencianes el compliment dels seus drets com a ciutadans

València Notícies | Redacción.- Amb motiu de la celebració del Dia Universal del Xiquet, les Corts Valencianes ha acollit hui la XIX edició del Fòrum Infantil UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, en el qual xiquets i xiquetes de 13 municipis han exercit el seu dret a la participació, contemplat en la Convenció sobre els Drets del Xiquet.

L’activitat ha reunit en l’hemicicle de la cambra valenciana a adolescents d’entre 13 i 17 anys dels municipis d’Alacant (IES Figueras Pacheco), Alcoi (IES Pare Vitòria), Castelló (IES Ribalta), Dénia (IES María Ibars), Elda (IES La Melva), Elx (IES Joanot Martorell), Gandia (IES Vetles i Vents), Mislata (Corresponsals de Joventut), Paterna (IES Dr. Peset Aleixandre), Torrent (IES Serra Perenxisa), Sagunt (Consell d’Infància), Sant Vicent del Raspeig (IES Sant Vicent) i València (I.I.S. Misericòrdia).

dia-universal-del-nino-celebrado-en-les-corts
Enguany, a proposta de la Direcció general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, els participants han reflexionat sobre els seus drets com a ciutadans, que s’arrepleguen en la Convenció sobre els Drets del Xiquet de 1989, i l’Agenda 2030 de compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. En este marc, els adolescents han treballat sobre les persones, el planeta, la prosperitat i la pau i han fet propostes concretes a les Corts Valencianes per al seu seguiment a nivell parlamentari. Abans de la sessió de treball en l’hemicicle, el President de les Corts, Enric Morera i la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, han rebut als participants i han conversat sobre la importància de l’acte.

Després de les propostes dels estudiants, ha intervingut el president d’UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, Jorge Cardona, que ha incidit en “la importància que tant el govern com la societat valenciana garantisquen els mitjans perquè les xiquetes, xiquets i adolescents estiguen en condicions de formar-se un judici propi sobre les decisions que els afecten”. Així mateix, ha insistit que les Corts Valencianes i els governs municipals que representen als estudiants participants arrepleguen i donen seguiment a les recomanacions i propostes presentades en el Fòrum, de tal forma que el dret a la participació exercit pels estudiants en la jornada siga efectiu.

L’acte ha conclòs amb les paraules del President de les Corts Valencianes, Enric Morera, qui ha assenyalat la importància del treball que han fet els joves que han participat hui al ple. “Han demostrat que són ciutadans i ciutadanes conscients, amb preocupacions i que volen aportar solucions en la societat on viuen, la qual cosa és molt positiu i necessari”.

Segons el President, “hui han parlat des de la tribuna i des de l’escó joves que poden ser diputats i diputades del futur, persones compromeses amb la societat i per això els anime que eixes ganes de canviar el present per a millorar el futur no les perden mai, perquè són molt necessàries”.


 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.