Esta semana el veïns i les veïnes debaten les propostes d’inversió per als seus barris

Valencia Noticias | Redacción.- Hui arranca el procés pel qual, a cada junta de districte, les veïnes i veïns prioritzaran les propostes d’inversió que han sigut finalment estimades per part de la Regidoria de Participació de l’Ajuntament de València. La llista provisional de les obres ja ha tornat als barris per al seu debat, que començarà esta vesprada.

De les 505 propostes presentades, se n’han estimat 277. La resta no s’han pogut acceptar, tal com establixen les bases, perquè el seu cost aproximat és excessiu per a la partida pressupostària de 7 milions d’euros objecte d’esta consulta (un total de 102 projectes), perquè no són competència municipal (8 projectes desestimats) o perquè existix una proposta de projecte referida a la mateixa demanda (35 desestimacions). Tampoc no s’han pogut aprovar les propostes que no s’inclouen en el capítol d’inversions o manteniment d’infraestructures (49).

Las demandas más repetidas se refieren a obras de urbanización, por ejemplo reparación de aceras, reurbanización de calles...
image-298749

“Per primera vegada”, ha assegurat el regidor de Participació, Jordi Peris, “els veïns i les veïnes han pogut demanar directament els projectes que més s’estimen per al seu barri directament al seu consistori”.

Peris ha agraït a tots ells “el compromís demostrat amb els seus barris i la participació que tenen per a fer dels seus carrers llocs més habitables. I en això ens trobarem”, ha remarcat el regidor.

Projectes viables

 Les demandes més repetides es referixen a obres d’urbanització, per exemple reparació de voreres, reurbanització de carrers, millores d’accessibilitat, demanda d’espais verds, parcs i jardins, zones esportives, adequament de solars per a aparcaments i horts urbans, carril bici, passos de vianants, millores per a afavorir la mobilitat a la ciutat.

La ronda de debat per a la priorització comença esta vesprada en la Junta Municipal de Trànsits, durant la qual veïns i veïnes, representants municipals i comerciants establiran la llista d’acord amb les seues necessitats.

En cada trobada de treball participarà un tècnic especialista en la dinamització de grups per a facilitar el consens entre els membres del grup.

 Calendari de la consulta

 El calendari de les reunions és públic i es pot consultar en el web municipal:

http://www.valencia.es/ayuntamiento/participacion.nsf/vDocumentosTituloAux/Grupos%20de%20Trabajo?opendocument&lang=1&nivel=4_2

Una vegada obtinguda la llista provisional de cada barri, es passarà als servicis tècnics municipals per a avaluar-ne el cost estimat i fer-ne l’estudi de viabilitat jurídica, técnica i legal.

Segons Jordi Peris, “amb estos informes s’obtindrà ja una llista definitiva d’inversions a realitzar en cada barri de València a proposta dels seus veïns i les seues veïnes. I, ja a partir del pròxim 22 de febrer, se sotmetrà a votació popular a través del web”.  El 6 de març es faran públics els resultats de la votació ciutadana.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.