banner_990x90_EFE (1)

Joan Calabuig anuncia la creació de la mesa de l’envelliment actiu

joan_calabuig_mesa_de_lenvelliment
image-253521
La 32ª Setmana de les Persones Majors homenatja a Vicente Luna, a Trinidad Simó i a l’Associació Valenciana de Malalts d’Alzheimer.

L’Ajuntament de València constituirà dijous la “Mesa per l’envelliment actiu” en la qual van a participar totes aquelles entitats que treballen amb les persones majors “per a definir una estratègia a seguir en els pròxims anys amb la finalitat d’aconseguir una vida activa i saludable per a este col•lectiu, amb espais de trobada amb altres generacions i oportunitats per a participar a l’hora de prendre decisions”. La constitució d’este “nou espai de diàleg” s’emmarca en la celebració de la 32 Setmana de les Persones Majors, que compta amb un programa d’activitats per a les quals s’han sortejat 5.000 entrades i amb actes d’homenatge entre els quals destaca un reconeixement a 21 centenaris i a persones majors que han deixat empremta en la ciutat com són l’artista faller Vicente Luna, i la historiadora Trinidad Simó.

El regidor Joan Calabuig ha explicat que esta setmana dedicada a les Persones Majors, que se celebrarà entre el 9 i el 13 de novembre, va dirigida a unes 200.000 persones majors de 60 anys de la ciutat de València que conformen un col•lectiu “important i creixent, que l’equip de govern municipal pensa atendre amb tots els recursos possibles i la màxima dedicació”. Entre les activitats organitzades, el regidor ha destacat les de caràcter cultural i ha ressaltat l’emotivitat de l’acte que se celebrarà dimarts dia 10 al Saló de Cristall per a homenatjar 21 persones centenàries.

El dilluns dia 10, en la inauguració de la 32 Setmana de les Persones Majors es reconeixerà a “Les nostres millors Persones Majors de la Ciutat de València”, honor que enguany rebran el degà dels artistes fallers de la ciutat, Vicente Luna, “pel seu prestigi professional i el seu extraordinari entusiasme a l’hora de treballar”, i la professora d’Història de l’Art de la Universitat de València, Trinidad Simó, “per la seua labor i implicació en temes d’igualtat i avanç social”.
L’Ajuntament també reconeixerà dilluns el treball que l’Associació Valenciana de Malalts d’Alzheimer desenvolupa des de fa 25 anys en la societat, recolzant tant els qui pateixen esta malaltia com als seus familiars, i la dedicació dels presidents i presidentes dels Centres d’Activitats de Persones Majors que han deixat els seus càrrecs en 2014, després de participar en la gestió d’alguns dels 50 centres que donen servici a 45.000 persones de la ciutat.

Pel que fa a les novetats introduïdes per l’actual equip de govern a l’hora de celebrar la Setmana del Major, Joan Calabuig ha destacat que s’ha dut a terme un sorteig per a repartir les entrades amb la finalitat de que les activitats siguen accessibles per a tots, i ha instat a les persones majors que vulguen participar perquè es va a celebrar un segon sorteig.

Finalment, pel que fa a l’esmentada “Mesa per l’envelliment”, el regidor ha explicat que l’Ajuntament vol impulsar “un espai ampli de diàleg i participació en el qual estaran representats el Consell Consultiu, la Federació de Veïns, la Nau Gran de la Universitat de València, la Societat Valenciana de Geriatria i les organitzacions que treballen amb les persones majors”.

“El que busquem és potenciar i reafirmar el compromís del govern municipal amb les persones majors de la ciutat”, ha conclòs Joan Calabuig.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.