La Diputació construeix el parc infantil reclamat històricament pels veïns i veïnes de El Perelló

València Notícies | Redacció.- El Perelló compta amb una nova zona lúdic-esportiva de la mà de la Diputació de València, una reivindicació històrica dels veïns i veïnes d’aquesta població de la Ribera Baixa, que fins ara tan sol comptava amb un xicotet parc situat al costat de la carretera, la qual cosa feia témer als pares i mares per la seguretat dels xiquets i xiquetes que allí jugaven.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, s’ha desplaçat fins al Perelló per a veure in situ el resultat de les inversions de la institució en la població, a través dels diferents plans provincials. “És una gran satisfacció veure com es dóna resposta a necessitats de la ciutadania, fent realitat una reivindicació històrica com aquesta i oferint una major seguretat als xiquets amb aquest nou parc”, ha indicat Rodríguez.

Jorge Rodríguez con el alcalde de El Perelló, Andrés Fernández.

La institució provincial ha invertit un total de 240.000 euros en aquest projecte, a través de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i d’un conveni que ha permès completar l’obra. Al voltant de 1.000 m2 de superfície en el centre del Perelló per a l’ús i gaudi dels seus habitants. “Portàvem molt de temps esperant poder fer alguna cosa així. Estem tots molt contents de veure aquest projecte fet realitat, tot amb l’ajuda de la Diputació”, ha destacat l’alcalde, Andrés Fernández.

L’àrea lúdic-recreativa està composta per tres zones diferenciades: una dirigida als més menuts, d’entre 1 i 5 anys; una altra part destinada a xiquets i xiquetes una mica més majors, d’entre 5 i 12 anys; i una zona biosaludable per a fer exercici, destinada especialment a persones majors. Aquesta última part l’ha finançada el propi Ajuntament del Perelló, una entitat local menor depenent de Sueca.

Durant la visita, en la qual Rodríguez ha estat acompanyat per l’alcalde, Andrés Fernández, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, també s’han conegut les millores en la xarxa de clavegueram dutes a terme amb fons de la Corporació provincial. Una actuació a la qual s’uneixen també obres d’urbanització en diferents vies, així com el reasfaltat de carrers o la compra d’un edifici per a dedicar-ho a centre cultural.

800.000 euros invertits al Perelló en dos anys

La Diputació de València ha invertit des de l’arribada del nou equip de Govern, és a dir, en dos anys, al voltant de 800.000 euros al Perelló, a través dels diferents plans de la Corporació. D’aquesta manera, aquesta població de la Ribera Baixa ha rebut 93.000 euros del PPOS 2016 i 110.000 del SOM 2017; 167.600 euros dels IFS de 2015 i 2016; 17.447 euros del Pla de Camins i Vials; 5.064 del Pla d’Ocupació; i 39.645 de l’aportació de la institució al Fons de Cooperació Municipal, que pot destinar-se tant a inversió com a despesa corrent.

Així mateix, El Perelló ha rebut 367.239 euros en tres convenis: 200.000 euros per a l’adquisició d’un edifici per a destinar-ho a centre cultural; 147.239 euros per a la urbanització de carrers; i 20.000 euros per a la promoció i desenvolupament d’unes jornades gastronòmiques sobre la tomaca del Perelló, fons que en definitiva han servit per a dinamitzar la vida de la població i cobrir les necessitats dels seus habitants.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.