La Diputació presenta el Campionat Autonòmic de Raspall amb un 20% més de clubs femenins

València Notícies | Redacció.- La Diputació de València ha presentat en la seu de la institució provincial el Campionat Autonòmic de Raspall-Trofeu Diputació de València, que enguany celebra la seua 34ª edició. Com a nota destacada, l’augment de la participació femenina, que enguany comptarà amb un 20% més de clubs formats per dones, com ha destacat el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan.

“La incorporació de la dona a aquest esport ha sigut molt significativa en els últims anys, especialment a la modalitat de raspall”, ha assenyalat el president de Federació, qui ha agraït “l’esforç d’institucions com la Diputació de València”, principal patrocinadora de la categoria professional d’aquest esport.

En la competición, que empieza este fin de semana y está patrocinada por la Corporación provincial, participarán un total de 70 formaciones. (Foto-Abulaila).

Per la seua banda, la diputada d’Esports, Igualtat i Joventut, Isabel García, ha assenyalat que “l’augment de la presència femenina en aquest esport, fortament masculinitzat, és fruit de les polítiques transversals d’Igualtat impulsades per aquesta Corporació”, mesures que formen un dels principals eixos del nou equip de Govern, en la seua aposta pel foment de l’equitat en tots els àmbits, inclòs l’esportiu.

Es tracta de la primera vegada que la seu de la Corporació provincial acull la presentació d’aquest campionat, en el qual enguany participaran més de 70 formacions, entre les quals destaca la presència femenina, amb una trentena d’equips.

En categoria masculina, les formacions que lluitaran pel títol són Bicorp, Xeraco, Planes, Villalonga i Oliva. Pel que fa a la primera categoria femenina, comptarà amb un total de huit conjunts: Bicorp, Beniparrell, Borbotó, Alqueria d’Asnar, Moixent, Beniarbeig, Tavernes Blanques i Montserrat.

Aquest cap de setmana vinent arranca la competició, amb partides en primera femenina entre els equips Montserrat-Beniparrell, Moixent-Bicorp, Alqueria-Borbotó, i Tavernes-Beniarbeig, així com de tercera masculina.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.