BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Diputació presenta el primer congrés nacional ‘Mujeres y Deporte’

València Notícies | Redacció.- La diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, presentarà aquest dimecres el primer congrés d’àmbit nacional sobre dones i esport, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb el Màster de Gestió Esportiva de la Universitat Politècnica de València (UPV), l’organització Nosaltres Esportistes i la gestora Emtesport.

La pròpia Isabel García, el director del màster, César Iribarren, i la directora tècnica del congrés, Maravillas Aparicio, explicaran als assistents el programa i la composició que tindrà l’esdeveniment, que tindrà lloc el 31 de març i 1 d’abril en el saló d’actes de l’edifici Nexus (6G) de la Politècnica, i que ja compta amb 330 inscripcions. “Afortunadament s’ha avançat i cada vegada es visibiliza més el paper de la dona, però és cert que quant a la situació entre l’esport masculí i el femení, les dones estem actualment en una situació com podrien estar els homes en els anys 70”, ha remarcat la diputada d’Esports.

Partido de liga femenina. (Foto-Abulaila).

El congrés comptarà amb una ponència marc impartida per la psicòloga i consultora esportiva Ainhoa Azurmendi, i el programa es desenvoluparà a través de cinc taules redones centrades en l’àmbit d’actuació en matèria d’esport per part de les institucions públiques, els mitjans de comunicació, les entitats esportives, les universitats i les pròpies esportistes. Així mateix, les entitats esportives i institucions explicaran què estan fent en les seues respectives comunitats quant a l’esport femení.

A més, el congrés comptarà amb la presència d’esportistes de renom com la judoka Ana Carrascosa, la jugadora de waterpolo Jennifer Pareja i l’atleta Ana Montañana, que narraran les experiències més destacades de la seua trajectòria. “El sentit del congrés és corregir aquestes diferències i posar sobre la taula quina és la situació actual”, ha afirmat la diputada.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.