La Generalitat ofereix deu noves residències artístiques per a  creadors a la Comunitat Valenciana

18.10.22 Cultura Resident Cigarreras

•    El programa Cultura Resident llança la segona edició de les seues  convocatòries per a producció, investigació i mediació cultural

València (22.10.2018). El programa de residències per a creadors  Cultura Resident de la Generalitat Valenciana llança la segona edició  de les seues convocatòries de producció, investigació i mediació  cultural, que es desenvoluparan a Alacant, a Castelló i a València,  respectivament.
A fi d’impulsar la creació contemporània i enfortir el teixit cultural  valencià, Cultura de la Generalitat, a través de la Direcció General  de Cultura i Patrimoni i del Consorci de Museus de la Comunitat  Valenciana, va posar en marxa l’any passat el programa Cultura  Resident, un programa autonòmic únic i pioner a la Comunitat  Valenciana que facilita als creadors, temps, espai, acompanyament i  recursos econòmics per al desenvolupament del seu treball.
La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha  assegurat que Cultura Resident és un projecte “ben estructurat, sòlid  i amb vocació de perdurar en el temps”, com demostra el fet que en  aquesta segona edició s’han tret totes les convocatòries al mateix  temps. El programa Cultura Resident tindrà un pressupost d’uns 150.000  euros. No obstant això, Amoraga ha afegit que “és un projecte obert a  les necessitats i que es pot completar amb altres convocatòries, com,  per exemple, el programa de residència literària en què s’està  treballant en col•laboració amb l’Ajuntament de Gandia”.
El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José  Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “des que es va crear, un total de  46 creadors i col•lectius artístics han pogut desenvolupar els seus  projectes a la Comunitat Valenciana, en el marc de Cultura Resident” i  ha afegit que “a més d’aquestes tres convocatòries, sota el paraigua  de Cultura Resident hem impulsat quatre projectes més de residències  artístiques d’agents culturals independents com són Estètiques  Transversals – Ecosistemes de l’Oci, per a tota la Comunitat, Enclave  Land Art, a Castelló, Aquemarropa a Alacant i Graners de Creació a  València”.
Cultura Resident dona suport a projectes de totes les disciplines  artístiques, des de la creació visual, escènica, musical, literària o  audiovisual actual, o qualsevol altre àmbit de pensament.
Les tres noves convocatòries seleccionaran deu projectes per a  residències; almenys la mitat d’aquests per a creadors arrelats a la  Comunitat Valenciana. El termini de presentació de projectes per a les  tres convocatòries finalitzarà el 26 de novembre.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.