La Junta de Govern aprova demà el primer pagament anual de més d’un milió d’euros de l’aparcament de la plaça de Bruges

València Notícies | Redacció.- La Junta de Govern Local aprovarà demà el pagament a la Generalitat de la primera de les deu anualitats de l’aparcament de la plaça de Bruixes, que ascendeix a 1.131.496 euros. Com es recordarà, l’alcalde Joan Ribó i la consellera María José Salvador van signar el passat mes de juny un conveni de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat per al lliurament i explotació de l’aparcament subterrani construït sobre l’estació del Mercat Central de la inconclusa línia T-2 de Metro València.

Digital Camera

 Esta primera quantia anual d’1.131.496 euros suposa la desena part de la quantitat d’11.314.963 euros que l’Ajuntament de pagar a la Generalitat en un termini de deu anys per l’obra realitzada. Estos pagaments són un pas necessari per a concloure i posar en funcionament l’aparcament de la Plaça de Bruges, “durant tant de temps reivindicat pels venedors i clients del Mercat i que els anteriors governs de la Generalitat i Ajuntament van ser incapaços de concloure”, ha recordat l’alcalde. Joan Ribó ha remarcat “el compromís ferm que demà refermem de nou amb este pagament. Fets i no paraules: i en això estem en este Govern; en actuar per a solucionar els problemes del passat, i per a millorar la vida de la ciutadania en el present i de cara al futur”.

Joan Ribó ha lamentat de nou que l’ajuntament “haja de fer-se càrrec” del pagament d’eixos més d’11 milions com a conseqüència de la incapacitat dels gestors anteriors d’Ajuntament i Generalitat però el seu abonament “resulta necessari per a posar fi a un problema que es perllonga durant molt temps i que impedeix que una infraestructura necessària, iniciada i abandonada, puga concloure’s”. Eixa conclusió comporta també que l’Ajuntament haurà d’abonar altres 4,493.551,61 euros, procedents de la reassignació de fons del Pla Confiança, per a construir la rampa de l’aparcament , connectar-lo amb el vestíbul del Mercat Central i equipar-lo, ja que com ha explicat l’alcalde, “estem davant un pàrquing pensat inicialment només amb una entrada, sense eixida de vehicles”.

Una vegada conclòs l’aparcament de la Plaça de Bruges tindrà una gestió municipal pública i directa i es podrà donar per resolt “un problema important que nosaltres no hem creat però que hem hagut de solucionar pel bé de la ciutat, del comerç del centre, dels venedors del Mercat Central, dels veïns de Ciutat Vella i els centenars de compradors que cada dia acudeixen al Mercat”, ha assenyalat l’alcalde que s’ha referit als intents fallits de l’anterior corporació de trobar una empresa que es fera càrrec d’acabar les obres i n’assumira els costos.

L’alcalde ha reiterat el treball en positiu que s’està duent a terme des de l’Ajuntament per a solucionar un problema enquistat com el de l’aparcament de la Plaça de Bruges. “Hem pres la decisió d’agilitar la conclusió d’una infraestructura necessària que ja hauria d’estar en funcionament fa anys i que s’ha retardat massa per culpa de negligències anteriors”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.