La València Contada” per a celebrar la ciutat barri a barri

– El proper dijous una jornada amb alguns dels principals protagonistes del Carme

– Forma part d’un projecte trimestral de Rambleta i Cerveses Alhambra

València és una ciutat amb 19 districtes, 87 barris i pedanies, 2.154 anys d’història i 791.632 habitants. És evident que hi ha moltes Valències dins de València i cada barri podria explicar la seua pròpia història, els seus propis problemes i els seus propis reptes de futur en connexió amb els de la resta de la ciutat. És el que pretén “La València contada”, la nova sèrie d’activitats de La Rambleta i Cerveses Alhambra, comissariada per l’historiador Vicent Baydal, que tindrà lloc una vegada al trimestre.

“La València contada” reflexionarà sobre el paper històric de cada barri en el creixement de la ciutat, sobre les seues particularitats dins de la trama urbana, la seua idiosincràsia cultural i el seu futur més immediat. El primer d’ells serà el del Carme, espai mil·lenari de la València històrica custodiat per les Torres de Serrans i les de Quart. L’acte es desenvoluparà durant la vesprada del dijous 13 d’octubre, de 17 a 20 hores, en la sala principal del restaurant Oslo, al costat de la plaça del Negret, amb entrada lliure per a tots els que hi vullguen assistir.

 

El mateix Vicent Baydal i el director del Museu d’Història de València, Javier Martí, exposaran la història del barri, de modern nucli d’expansió islàmica a zona degradada per la Riuada de 1957. A continuació dos debats se centraran sengles aspectes que han estat claus en el ressorgir recent del Carme: la seua relació amb la creativitat artística i musical, des dels primers pubs undergrounds als actuals festivals urbans, i la seua interacció amb alguns dels principals centres museístics de la ciutat, com l’IVAM, la Beneficència i el Centre del Carme.

 

Les gestora cultural Salvia Ferrer, la crítica d’art Marisol Salanova, els arquitectes i urbanistes Ramon Esteve i David Estal, l’investigador musical i productor Tonipep Rodríguez i el cantant Sénior seran els participants en els debats, conduïts pels comunicadors Vicent Molins i Mariola Cubells. A més a més, Tomás Gorria i Tono Giménez oferiran en la mateixa sala una exposició amb algunes de les fotos que donen forma al seu llibre “València al detall”, mentre que els historiadors Luiso Fernández, Ferran Esquilache i Frederic Aparisi dedicaran articles i espais radiofònics a barri del Carme durant els pròxims dies.la-vlc-contada_programa

 

 

+           La València contada

+           Dijous 13 d’octubre, 17 a 20h

+           Oslo (C/ Catalans 8, València)

+           #LaValènciaContada

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.