L’Ajuntament dóna el primer pas per al futur ús per a vianants de la Plaça de L’Ajuntament

1024px-Plaza_del_Ayuntamiento_de_ValenciaEl plec per al concurs del procés de participació ja està disponible

 La regidoria de Participació ha publicat el plec per al procés en el qual es consultarà a la ciutadania sobre les opcions de disseny i usos que hauria d’albergar la futura reforma de la plaça de l’Ajuntament. La ciutadania va votar este projecte en la III edició de pressupostos participatius Decidim VLC.

La futura reforma de la plaça de l’Ajuntament comença a donar els seus primers passos amb la licitació del procés de participació. La regidoria de Participació, al capdavant de la qual està la regidora Neus Fàbregas, acaba de traure a concurs públic la gestió i posada en marxa d’este procés en el qual es preguntarà a les veïnes i veïns de la ciutat quin disseny volen para un dels espais més representatius de la ciutat. «L’equip de Govern es va comprometre al fet que la intervenció urbanística que es programara sobre esta plaça aglutinara el major consens i la màxima participació possible. Per açò duem a terme el procés de participació ciutadana que oriente la redacció del projecte de reurbanització integral de la plaça de l’Ajuntament», ha manifestat la regidora Neus Fàbregas Santana.

 

El procés de participació ix a licitació per un import de 41.745 euros i tindrà una durada de sis mesos, quatre per al procés ciutadà en sí i dos per a elaborar les conclusions que més tard s’incorporaran al concurs d’idees per a la redacció del projecte de remodelació. El finançament d’este procés de participació no està inclòs en el pressupost de 450.000 euros reservat en els pressupostos participatius del Decidim VLC, sinó que és una partida pròpia de participació.

 

“Esta plaça tan emblemàtica per a tota la ciutadania ha d’acollir un procés per a somiar i consensuar els seus usos i disseny. I després d’este procés, el concurs d’idees haurà de contemplar el que diu la ciutadania, i per a açò es constituirà en una comissió de seguiment. Esperem una participació alta per la importància que té per a esta ciutat la plaça de tots i totes»”, ha explicat la regidora de participació Neus Fàbregas Santana.

 

El procés de participació tindrà en compte les pròximes re urbanitzacions de les places del Mercat, Bruges i la plaça de la Reina, molt properes entre sí en la trama urbana, ja que és necessari donar continuïtat als mateixos criteris en la seua remodelació. La redacció del projecte que isca guanyador del concurs d’idees haurà d’incloure necessàriament les principals aportacions de la ciutadania a través del procés de participació que ara arranca.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.