L’Ajuntament i l’Associació d’Aturats posen en marxa un projecte per a millorar l’accés a l’ocupació de les persones desocupades


Marco i Navarro signen un conveni per a desenvolupar un projecte que inclou la realització d’un butlletí informatiu amb totes les ofertes d’ocupació de la ciutat i la realització de xarrades, entre altres iniciatives

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la tinent d’alcaldia i regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica i Ocupació, Patrícia Puerta, han signat conveni de col·laboració amb Arturo Navarro, president de l’Associació d’Aturats de Castelló, per a desenvolupar conjuntament el projecte “L’ocupació genera benefici a la ciutat” que té entre els seus objectius millorar l’accés a l’ocupació de les persones aturades de la capital de la Plana.

160125 firma convenio y entrega llaves (3)
image-311868

L’Ajuntament de Castelló ha cedit a l’associació un despatx de treball situat en les dependències municipals del carrer Enmig perquè puga desenvolupar les seues activitats i, en concret, aquest projecte que es dirigeix al col·lectiu de persones aturades de la ciutat i també a les empreses i persones ocupadores.

D’aquesta forma, l’Associació d’Aturats de Castelló realitzarà setmanalment un butlletí informatiu, amb caràcter gratuït, sobre ofertes d’ocupació i ho remetrà a l’Agència de Desenvolupament Local del ajuntament per a la seua difusió. Així mateix, mantindrà actualitzada la informació sobre ofertes d’ocupació en la seua pàgina web http://paradosdecastellon.org i xarxes socials.

L’Associació d’Aturats de Castelló també impartirà de forma gratuïta tres xarrades anuals sobre la cerca d’ocupació en xarxes socials i mitjans tradicionals dirigides a la població aturada del nostre municipi. En finalitzar el projecte, aquesta entitat facilitarà a l’Agència de Desenvolupament Local una memòria final del projecte on consten les accions realitzades i el nombre de persones que han participat en les xarrades informatives. En aquest informe anual es farà constar la desagregació de les dades per sexe de totes les persones participants o usuàries d’aquest projecte en compliment de l’II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes de l’Ajuntament de Castelló.

L’alcaldessa de Castelló ha mostrat la seua satisfacció per la signatura d’aquest conveni ja que és una antiga reivindicació del PSPV-PSOE de Castelló que ja va demanar a l’anterior govern que col·laborara amb aquesta associació en una moció presentada al juliol de 2013. Marco ha explicat que “el Govern Local té la intenció de col·laborar amb el teixit associatiu i especialment amb les associacions que contribueixen a millorar la ocupabilitat de la ciutadania de Castelló, atès que l’accés a l’ocupació és una de les prioritats municipals ja que contribueix a la millora de la qualitat de vida”.

La primera edil ha destacat el treball que realitza aquest col·lectiu, de forma totalment desinteressada, informant sobre les ofertes d’ocupació que puguen interessar a les persones en atur que viuen en la ciutat de Castelló o voltants. “És molt destacable la labor informativa que realitza l’Associació d’Aturats de Castelló a través de la seua pàgina web, de les seues xarxes socials i dels dossiers setmanals que arrepleguen totes les ofertes de treball” ha explicat Marco.

Amparo Marco ha recordat que l’objectiu del Govern Municipal és treballar conjuntament amb tots els agents relacionats amb l’ocupació per a ajudar a generar ocupació digna i de qualitat, per aquest motiu s’ha impulsat el Pacte Local per l’Ocupació amb una partida de 300.000 euros en el pressupost de 2016 després d’encadenar tres anys (2013, 2014 i 2015) sense consignació.

La ciutadania de Castelló viu una situació insostenible amb més de 16.000 persones aturades. El nostre objectiu és tornar a crear ocupació en matèria industrial i comercial i en l’àmbit de la innovació, perquè qualsevol ciutadà que tinga una idea no es quede desemparat i no la puga engegar per falta de recursos. Volem tornar a crear ocupació però també volem diversificar l’economia de Castelló ja que aquestes elevades taxes de desocupació es deuen en gran manera al fet que l’economia de la nostra ciutat, i de la nostra província, ha sigut un monocultiu industrial del taulell” ha conclòs Marco.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.