L’Ajuntament reclamarà 900.000 euros a l’empresa que gestionava Piscina Valencia

València Noticies | Redacció.- La Junta de Govern Local ha aprovat hui la liquidació provisional del deute econòmic que té l’antiga concessionària de la gestió de Piscina Valencia, la societat OSVA, SA. L’import total arriba als 900.000 euros, sense dret de reversió del depòsit de garantia.

Edificio de Piscina Valencia.
image-407209

 Així ho ha donat a conéixer hui la regidora d’Esports, Maite Girau, qui ha recordat que el passat 2014 es va rescindir el contracte amb l’empresa per greus incompliments en el pagament del cànon i falta de pagament en l’actualització de la fiança que estaven obligats a depositar des de 2008. L’empresa estava en concurs d’acreedors i, a partir d’ací, es va obrir un procés de liquidació provisional del deute econòmic per a determinar l’import concret del deute amb l’Ajuntament i la seua reclamació.

Segons les dades dels tècnics de la Fundació Esportiva Municipal, el deute estimat és d’un poc més de 900.000 euros, que corresponen a indemnitzacions per perjuís, reparacions necessàries, devolucions als usuaris per servicis no prestats (386.329 euros) i liquidació del cànon (529.097 euros). A més, els tècnics han valorat que no hi ha dret de reversió per a l’empresa, és a dir, que no pot reclamar per haver fet inversions, atés que no les hi ha hagut.

A partir d’este moment, el procediment passa per donar audiència a l’empresa, a través del seu liquidador concursal, i a l’avalista (La Caixa), portar a la Junta de Govern la liquidació, i procedir a la reclamació del deute a través dels jutjats mercantils.

Tal com ha detallat Maite Girau, hi ha un depòsit de garantia que va realitzar la societat, de 120.000 euros, de què l’Ajuntament prendrà possessió, i requerirà el pagament de la resta fins als més de 900.000 euros determinats. La regidora ha subratllat que la concessió d’un servici públic implica una responsabilitat que no s’ha complit.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.