Les biblioteques municipals de València estrenen nova imatge corporativa a la Fira del Llibre

El Péndulo | Redacción.- Un any més les biblioteques municipals de València estaran presents a la Fira del Llibre, però enguany ho faran lluint nova imatge. La regidora d’Acció Cultural, Maria Oliver, ha volgut aprofitar una data tan assenyalada en el calendari cultural de la ciutat, com és la celebració de la Fira del Llibre als Jardins de Vivers, per a donar a conéixer la nova identitat corporativa amb la qual, a partir d’ara, s’identificaran els 31 espais culturals que formen el mapa de biblioteques de la ciutat.

Una B emmarcada entre claudàtors és el nou logotip que ha dissenyat l’empresa guanyadora de la convocatòria pública Nueve Estudio + Bosco. Uns claudàtors que dibuixen un espai obert que pretén transformar les tradicionals catedrals del silenci en centres socioculturals que han d’esdevindre agents de canvi i transformació dels barris.Maria Oliver, concejala de Acción Cultural, asistirá a la inauguración de la 52 edición de la feria.

“Les biblioteques municipals de València són, des d’ara, alguna cosa més que contenidors de llibres. S’han convertit en espais d’informació, de cultura i oci i de proximitat. La B del nou logotip és la inicial de biblioteca i de barri. Per això, no sols s’ha canviat la imatge corporativa, sinó que també s’han redenominat totes les biblioteques i s’ha afegit al seu nom la denominació del barri que les alberga. Era una demanda ciutadana i l’hem tinguda en compte. D’esta forma, volem facilitar la localització i la identitat de les biblioteques com a punt de trobada per a la comunitat”, segons explica la regidora Maria Oliver.

Esta nova identitat posa punt i seguit a una etapa de canvis i millores en els edificis i també en la plantilla de personal de les biblioteques. Açò fa possible que, a hores d’ara, totes les biblioteques municipals de València estiguen obertes i puguen donar servici a la ciutadania sense cap tipus de restricció d’horaris. “A partir d’este moment, encetem una nova etapa en la qual es vol créixer i millorar el contingut d’estos espais”, afirma Oliver. I amb eixe objectiu pròximament es vol, entre altres coses, obrir una borsa de treball de tècnics de biblioteca. A més, està previst que, entre este any i el pròxim, s’inauguren tres biblioteques més: Carola Reig, que serà remodelada a través del Pla Confiança; la de Trinitat, que iniciarà les obres enguany i que es convertirà en una agència de lectura infantil i juvenil; i Castellar-Oliveral, que no està operativa i està previst posar-la en marxa abans que acabe l’any.

Fira del Llibre

Les biblioteques municipals de València comptaran amb el seu propi estand a la Fira del Llibre que se celebra a Vivers del 20 d’abril a l’1 de maig. Entre les activitats programades cal destacar les activitats d’animació infantil que tindran lloc cada dia entre les 11.00 i les 14.00: L’arbre dels desitjos, BiblioOca, Crea el teu punt de llibre. A les vesprades de 17.00 a 20.00: Pinta personatges, Taller de xapes i La meua biblioteca de paper.

També s’han programat dos tallers per als xiquets: “Posa-li veu a Paco Roca”, a les 18.00 h (dijous 20, dissabte 22, diumenge 23, dilluns 24, dimarts 25, dijous 27, dissabte 29, diumenge 30 i dilluns 1); i “Felicita Blasco Ibáñez”, a les 12.00 h (dissabte 22, diumenge 23, dilluns 24, dissabte 29, diumenge 30 i dilluns 1), i a les 18.00 h (divendres 21, dimecres 26, divendres 28).

A més, s’ha pensat en el públic adult i familiar amb diverses activitats especials com ara el recital de poesía “Homenatge a Miguel Hernández” a càrrec de Vicent Camps, el dilluns 24 a les 19.00; el contacontes “Contant, cantant i el llibre arrimant” a càrrec de Vicent Cortés, el dimarts 25 a les 19.00; taller literari “Arte en negro”, a càrrec de Luminaria, el dissabte 29 a les 18.00; contacontes “El segrest de la bibliotecària” (amb música en directe) a càrrec de Rebombori cultural, el diumenge 30 a les 13.00 h; i contacontes “Lo que esconden los libros”, a càrrec de Marta Pereira, el dilluns 1 a les 13.00 h.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.