L’IVC presenta ‘El castigo sin venganza’ de Lope de Vega al Teatre Principal

 

 

20.03.05 El castigo sin venganza IVC
image-639738

·         Es tracta d’una producció de la Compañía Nacional de Teatro Clásico dirigida per Helena Pimenta

·         Es representarà al Teatre Principal de València els dies 5, 6 i 7 de març a les 20 hores

València (05.03.20). L’Institut Valencià de Cultura presenta al Teatre Principal de València els dies 5. 6 i 7 de març l’obra de Lope de Vega ‘El castigo sin venganza’, una producció de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, dirigida per Helena Pimenta i protagonitzada per Joaquín Notario, Beatriz Argüello i David Boceta.

A la presentació de l’obra, tant el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, com la directora Helena Pimenta han recordat la magnífica col·laboració entre la CNTC i l’IVC en la producció ‘Tirant’. Coproduïda per les dues entitats i dirigida per Eva Zapico, va ser representada a València i Madrid, i reposada aquesta temporada al Teatre Rialto. A més, ‘Tirant’ continua la seua gira i la setmana que ve arribarà a Palma de Mallorca i a l’estiu al Festival d’Almagro.

El castigo sin venganza’ és una de les obres mestres de la literatura dramàtica universal. Aquesta crepuscular tragèdia d’honor oculta una profunda reflexió sobre el poder, la justícia, la responsabilitat, l’amor i el desig. Atrapats en la teranyina d’un palau de murmuris, espills i secrets, els personatges s’enfronten a la seua consciència amb una intensitat desconeguda.

Lope va escriure aquesta obra quan tenia 69 anys, aquest cant del cigne dona vida a un lúcid viatge a les ombres interiors. Una obra que ha merescut al llarg dels segles l’admiració i la sorpresa de lectors i espectadors.

Els personatges d’aquesta obra s’atreveixen a mirar la seua consciència amb una intensitat desconeguda, la bellesa dels versos s’uneix amb l’aspror dels conflictes i amb el delicat ritme cinematogràfic amb què les escenes s’entrellacen.

Ambientada en el context polític de les ciutats-estat italianes del final del Quatroccento, l’obra narra la relació amorosa del comte Federico amb Cassandra, la jove esposa de son pare, el duc de Ferrara i la resposta d’aquest quan descobreix l’adulteri. El tema principal de la peça és l’honor que es manifesta en el càstig que el duc imposa als amants que amaga la causa real, el seu deshonor, sota una falsa causa política.

Així, la CNTC acaba a València la gira d’‘El castigo sin venganza’, una llarga gira de quasi dos anys i un total de 140 representacions.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.