Marta Martín: “El Govern no es pot quedar impassible davant de la vulneració de drets dels valencianos”

València Notícies | Redacció.- “El Govern no es pot quedar impassible davant de la vulneració de drets dels valencians i Ciutadans continuarà treballant perquè açò no ocurra”, ha declarat la diputada de Cs i portaveu d’Educació en el Congrés dels Diputats Marta Martín, després de presentar el Defensor del Poble, junt amb el portaveu de Cs en la Comunitat Valenciana, Fernando Giner, una queixa formal pel decret del plurilingüisme del conseller Marzá. A la reunió, en Madrid, també han assistit els diputats nacionals de la Comunitat Valenciana Toni Cantó, Sandra Julià i José Cano.

Reunión de Ciudadanos con la Defensora del Pueblo.

“El decret del plurilingüisme suposa un atac a la llibertat d’elecció dels pares i a la igualtat d’oportunidades”, ha declarat Fernando Giner, el qual després de l’exposició de la denúncia de Cs a Soledad Becerril, Defensora del Poble, ha destacat que “el aprenentatge de l’anglés per als xiquets és quelcom tan essencial per a les famílies que és intolerable que Compreels meus ho utilitze com una arma per a penalitzar-les. En la Comunitat Valenciana, Ciutadans ha presentat infinitat de propostes per una educació trilingüe, a les que Compromís ha dit ‘no’ de manera sistemàtica”.

Sobre este assumpte, Marta Martín ha declarat que “seguirem demanant al govern que actúe” i sol·licitarà una reunió amb el ministre d’Educació amb l’objectiu que “dé compte sobre l’informe de l’advocacia de l’estat i de l’alta inspecció educativa, en el cas que exista”. A més, la diputada ha demanat “una compareixença perquè este done compte a la Comissió els terminis d’implantació del decret”.

“Cs no pararà de denunciar estos atacs a les llibertats. No pararem de defendre la igualtat d’oportunitats per a tots, vinguen d’on vinguen i trien la llengua que trien per a l’educació dels seus hijos”, ha conclòs Fernando Giner.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.