BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Síndrome Postpolio

1023 PostpolioL’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat la taula informativa organitzada per l’Associació de Pòlio i Postpòlio CV, situada en la Plaça de l’Ajuntament. En ella, els integrants de l’entitat han posat especial èmfasi sobre la Síndrome Postpolio. Esta síndrome és una condició que pot afectar els supervivents de la malaltia anys després de la recuperació d’un atac de paràlisi inicial provocada pel virus. L’alcalde s’ha solidaritzat «amb les persones que patixen esta síndrome i amb les persones que tenen més a prop», i ha apel·lat a la sensibilització ciutadana davant una síndrome «dolorosa, que es caracteritza per una feblesa muscular progressiva i irreversible que disminuix la resistència muscular en els músculs més afectats i aquells aparentment no afectats, altres símptomes poden ser fatiga generalitzada i dolor músculo-esquelètic».

Tal com han explicat des de l’associació, «esta malaltia es remunta a les dècades dels 50 i 60, en les quals va haver-hi una gran epidèmia de poliomielitis a nivell mundial que afectava majorment la infància. A Espanya, encara que es va descobrir la vacuna al 1955, no es va fer efectiva fins a 1963, pel fet que el règim franquista negava tal epidèmia pel cost econòmic que suposava».

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.