BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Sostenibilitat Ambiental millora el sistema de drenatge del parc Ribalta

151218 obras parque ribalta (2)
image-286092

La instal·lació de nou arquetes en l’andana central pretén reduir la pèrdua d’arena en els episodis de pluges intenses

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat les obres de millora del sistema de drenatge del parc Ribalta amb l’objectiu de reduir la pèrdua d’arena en el cas que es produïsquen episodis intensos de pluja. La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha impulsat la col·locació de set arquetes més una doble en l’andana central del parc “amb l’objectiu que, quan es produïsquen pluges intenses, l’arena s’acumule en aquestes arquetes i es reduïsca la quantitat de terra que es perd arrossegada per l’aigua”, ha explicat la regidora Sara Usó.

L’andana central del parc Ribalta té un important pendent que, entre altres coses, provoca que en cas de fortes pluges l’aigua arrossegue l’arena arribant fins i tot a la Farola. Els treballs de millora del sistema de drenatge que s’estan escometent en aquests moments “aportaran una solució parcial per a mitigar aqueixa imatge habitual de la Farola amb terra procedent del parc”, ha afegit l’edil de Sostenibilitat Ambiental.

Les arquetes que s’estan instal·lant, amb unes dimensions de 2,20 x 60 centímetres, arreplegaran l’arena arrossegada per l’aigua i, una vegada cesse la pluja, s’arreplegarà aqueixa terra de l’interior, es reposarà en el parc i es compactarà.

Aquestes millores se sumen a la poda intensiva d’un centenar d’arbres que, d’acord amb un informe tècnic, ha permès reduir el pes, sanejar ferides i retirar branques podrides amb el consegüent risc de caiguda. “El nostre objectiu és recuperar el Ribalta com al referent ambiental, social i cultural que mai hauria d’haver deixat de ser”, ha defensat la regidora de Sostenibilitat Ambiental.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.