València està preparada per a acollir 25.000 corredors i celebrar la 35 edició de la Marató València Trinidad Alfonso

Valencia Noticias | Redacción.- València està preparada per acollir diumenge vinent, 15 de novembre, a més de 16.500 atletes que participaran en la 35 edició de la Marató València Trinidad Alfonso i a uns 8.500 corredors que realitzaran, paral·lelament, la 10K. A este efecte, l’Ajuntament ha organitzat un dispositiu per a garantir la seguretat dels qui van a participar en este esdeveniment esportiu que a més té un report econòmic per a la ciutat, de prop de 10 milions d’euros.

La Maratón recibirá a más de 16.500 atletas en su edición de 2015.
image-258085

La regidora d’Esports, Maite Girau, ha participat este matí en la presentació d’estes proves, organitzades per l’Ajuntament i la Societat Esportiva Correcaminos, amb el patrocini de la Fundació Trinidad Alfonso. En la seua intervenció, la responsable municipal ha ressaltat la “internacionalització” de la Marató de València, que en esta edició comptarà amb uns 4.000 corredors internacionals, als quals se’ls uniran altres 5.000 procedents de diferents autonomies d’Espanya, “que propiciaran que la ciutat tinga un impacte de turisme esportiu notori”.

Maite Girau, que s’ha sumat al lema de la marató “que anima a la ciutadania a eixir als carrers a aplaudir als valents”, ha assegurat que la ciutat està preparada per a esta “festa del running” i ha recordat que la Policia Local, Protecció Civil i voluntaris de la Fundació Esportiva Municipal “garantiran la seguretat del traçat i de les vies necessàries per a evacuar en cas de qualsevol incident”.

Este año la carrera recaudará fondos para la Asociación de Espina Bifida.
image-258086
En la presentació de la marató i la 10 K també han participat el President de la SD Correcaminos i President de l’Associació Internacional de Maratons, Francisco Borao,  la Directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Teixidor, i la diputada provincial Isabel García. Tots ells han coincidit en ressaltar que, superat el rècord de participació, “el següent repte és aconseguir la millor marca de marató aconseguida en sòl espanyol”.

Com a novetat, la posada en marxa de la iniciativa “De València a Rio” ha propiciat la participació d’atletes arribats de totes les parts del món amb nivell d’alta competició que cercaran buscaran a València la seua marca mínima per poder anar als jocs olímpics de Rio de Janeiro.

Finalment, i més enllà de la carrera, que enguany recaptarà fons per a l’Associació d’Espina Bifida, se celebraran multitud d’activitats paral·leles i esdeveniments extraesportius “perquè –en paraules d’Elena Teixidor- València respire marató durant tota la setmana prèvia a la carrera”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.