València s’adherix a la xarxa de ciutats que caminen per a millorar la salut dels i de les vianants

València Noticies | Redacció.- Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, ha signat l’adhesió de València a la Xarxa de Ciutats que Caminen, una associació internacional que impulsa la millora de la salut dels i de les vianants a través d’iniciatives per a millorar l’accessibilitat, la seguretat viària i el medi ambient , una mesura que complix amb l’estratègia del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de València.

Grezzi ha indicat que “amb esta iniciativa València se suma a moltes altres ciutats que ja treballen per a impulsar la mobilitat a peu i per a beneficiar la salut dels i de les vianants, després d’anys de ‘maltractament’ per part de l’anterior Govern. Sense oblidar la millora del medi ambient i la reducció de les emissions contaminants”.

La accesibilidad universal y la seguridad vial son otras de las claves de esta red.
image-373566

L’accessibilitat universal i la seguretat viària són altres de les claus d’esta xarxa que promou els desplaçaments a peu i una planificació urbana adequada per a fomentar-los, i que posa especial interés en els desplaçaments que es realitzen cap al treball o les escoles.

Amb l’adhesió València signa la Carta Internacional del Caminar (Walk XXI), on es reconeixen els beneficis de caminar, com a indicador clau de societats amb salut, eficiència, inclusió social i sostenibilitat, a més de reconéixer alguns drets universals com poder caminar de forma segura i gaudir d’una alta qualitat dels espais públics.

A més, el document suposa un compromís municipal amb la reducció de barreres físiques que limiten l’activitat de caminar i el desenvolupament d’estratègies per a reduir els riscos d’atropellament. Entre les ciutats de l’Estat que ja són sòcies de la xarxa es troben Sevilla, Còrdova, Pontevedra, Ciudad Real, Irun o Melilla.

D’altra banda, pertànyer a esta xarxa, també possibilitarà l’acollida a València de cimeres, congressos, conferències i fòrums de mobilitat de nivell estatal, europeu i internacional, un objectiu que s’ha marcat la Regidoria de Mobilitat Sostenible.

Grezzi ha indicat que “estem encantats de signar també este acord” i que “ens agrada vore com la societat civil s’anima a proposar l’adhesió de la nostra ciutat a estes xarxes i iniciatives”, en referència a la proposta del col·lectiu Arquitectúria perquè la nostra ciutat forme part de la Xarxa Walk 21.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.