2.800 escolars interactúen al Palau per conéixer els instruments de la prehistòria

Valencia Noticias | Redacción.- Continua el cicle Creixent amb la música de la present temporada al Palau de la Música, amb la proposta Instruments de la prehistòria, que ha congregat un total de 2.800 escolars de 3r i 4t de primària, que han pogut conéixer com sonaven els instruments més antics de la humanitat. D’esta manera, els xiquets i les xiquetes dels diversos centres escolars han gaudit de l’espectable del músic i lutier argentí Pablo Nahual, que ha debutat a l’auditori valencià i que està basat en l’educació emocional com a ferramenta d’aprenentatge.

Pablo Nahual es un músico argentino,  Folclorista andino, con más de 30 años de experiencia en los escenarios.
image-338847

A través d’instruments ètnics portats de comunitats indígenes, considerats peces de museu per la dificultat de trobar-los hui en dia, els alumnes han pogut conéixer i escoltar la sonoritat dels instruments de l’home prehistòric, comprenent així l’origen dels instruments actuals i la universalitat de l’expressió artística en qualsevol època de la història de la humanitat. El cicle de Creixent amb la música ja ha tingut altres propostes com ara ‘A Colps’, ‘Mira com són, doncs… així sonen’ i ‘¡Rateta, Rateta…!’ que han tingut molt d’èxit. La següent i última proposta és ‘Cantant la cigala’ del 12 al 15 d’abril per a 1r i 2n de primària i del 19 al 22 d’abril per a Infantil de 5 anys.

Instruments de la prehistòria es presenta dins d’un projecte d’innovació educativa, que està donant la volta a Espanya. Els alumnes interactuen amb més d’una vintena d’instruments desconeguts per a ells, de ballar, de cantar i de relacionar-se amb l’espai, formant-se també com a públic cultural, respectuós amb l’entorn, comprensiu i afavoridor de l’activitat. Pablo Nahual és un músic argentí, Folklorista andí, amb més de 30 anys d’experiència en els escenaris. Investigador de la cultura andina, ha realitzat nombrosos viatges a comunitats ètniques on ha connectat amb els ritmes, les essències i el saber més ancestral d’esta cultura mil·lenària. Pablo transmet al públic d’una forma amena, didàctica i musical tot el saber recopilat durant anys.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.