Castelló aconsegueix baixar el deute de la Generalitat a mínims històrics amb sol 16.000 euros enfront dels 8,8 milions de fa 18 mesos

visita-president-gva-02-01-2017-1
image-442201
L’alcaldessa Amparo Marco trasllada al president Ximo Puig “prioritats” com el centre de salut del Raval o el col·legi Vicent Marzà

El president de la Generalitat anuncia una aportació de 600.000 euros per a Castelló del Fons de Cooperació Municipal

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat avui Castelló on ha mantingut una reunió de treball amb el Govern Municipal després de ser rebut per l’alcaldessa, Amparo Marco, qui ha agraït que “Castelló siga la ciutat que acull la primera visita institucional del president de la Generalitat en aquest nou any”. Puig ha anunciat que el deute de la Generalitat amb Castelló s’ha situat en desembre de 2016 en 16.000 euros, aconseguint així mínims històrics, enfront dels 8,8 milions de juny de 2015.

L’alcaldessa de Castelló ha qualificat aquesta dada de “molt bona notícia” i ha atribuït la baixada del deute a mínims històrics “a la reivindicació permanent del Govern Municipal i a la voluntat de col·laboració de la Generalitat Valenciana”. Per la seua banda, el president Ximo Puig ha defensat que “una Generalitat amb vocació clarament municipalista el primer que ha de fer és pagar. I açò hem fet. D’un deute de 8,8 milions fa 18 mesos, ara és de 16.000 euros”.

La reunió ha servit per a valorar els pressupostos de la Generalitat, realitzar una posada en comú de les polítiques d’ambdues institucions, traçar línies de col·laboració i per a posar sobre la taula algunes de les “prioritats” de la ciutat per a aquest 2017, segons ha explicat la primera edil. Així, Marco ha destacat que “la reivindicació del Govern Municipal per a enguany passa per impulsar el centre de salut del Raval Universitari, el col·legi Vicent Marzà, les infraestructures antiinundacions a la Marjaleria o la cooperació entre Ajuntament i Generalitat per a posar en valor el patrimoni d’ambdues administracions”.

En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana ha informat de l’engegada d’un Pla d’Activació d’Immobles que ara estan sense ús a través d’una comissió mixta Ajuntament-Generalitat amb l’objectiu de “treballar junts i cercar sinergies per a millorar l’eficàcia i l’eficiència de les administracions públiques”. L’antic Palau de Justícia de la plaça Borrull o l’ex seu de la VIU en el carrer Major són dos dels exemples citats.

Amparo Marco i Ximo Puig han coincidit a subratllar que aquest pla pretén analitzar “quins són les millors actuacions en defensa d’aqueix objectiu comú de millorar la qualitat de vida dels ciutadans”.

Puig també ha destacat en la seua visita a l’Ajuntament de Castelló que el Fondo de Cooperació Local, que s’engega per primera vegada en 2017, injectarà 600.000 euros per part de la Generalitat i una altra quantitat igual per part de la Diputació. Preguntada per la destinació d’aquest fons, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha afirmat que encara no s’ha traduït a accions concretes però ha recordat que “les prioritats de les polítiques municipals són l’ocupació i el benestar social”.

Marco ha aprofitat per a agrair al president Ximo Puig i a la Generalitat Valenciana “el seu esforç inversor en matèria d’ocupació, que permetrà que Castelló explique enguany per primera vegada amb dos tallers d’ocupació i que el pressupost per a fomentar les oportunitats laborals ronde els 4,7 milions, el major en la història de la ciutat de Castelló”.

Al costat del Pla d’Activació d’Immobles, el president de la Generalitat també ha citat el centre de salut del Raval Universitari i actuacions en la Marjaleria per a minimitzar inundacions com a “fites bàsiques” per a aquest 2017 en la ciutat de Castelló. Finalment, l’alcaldessa Amparo Marco ha reiterat que aquests fets “mostren que la col·laboració de la Generalitat amb la ciutat de Castelló és total i absoluta”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.