BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló signa un conveni per a facilitar la igualtat d’oportunitats a les persones sordes

firma con asociacion sordos

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, subratlla l’aposta del Govern municipal per a “millorar la qualitat de vida” del col·lectiu

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la presidenta de l’Associació de Persones Sordes de Castelló (Apesocas), Alicia Flores, han signat avui el conveni de col·laboració per al desenvolupament del Servei d’informació, gestió i orientació de persones sordes. “És una obligació de les administracions públiques facilitar la integració de qualsevol persona, però a més aquest equip de Govern té molta sensibilitat amb la igualtat d’oportunitats i, en concret, amb facilitar la integració de les persones sordes en tots els àmbits socials”, ha subratllat Marco.

El Servei d’informació, gestió i orientació per a persones sordes té com a objectiu facilitar la igualtat d’oportunitats entre la comunitat sorda i oïdora, fomentant la integració i la promoció de l’accessibilitat en tots els àmbits de la vida pública i social aconseguint, així, una millora en la qualitat de vida de les persones. A més, Apesocas presta des de 2009 els serveis d’intèrpret de llengua de signes i el servei d’atenció a persones sordes i *oyentess, organismes i entitats de tot tipus que ho sol·liciten.

Marco ha mostrat la seua total disponibilitat per a establir noves línies de col·laboració que “milloren la qualitat de vida de les persones sordes i ajuden en la seua integració social, cultural i laboral”. El Govern municipal ja ha anunciat la seua voluntat d’augmentar la presència de la llengua de signes en l’administració local amb la creació d’una plaça més d’intèrpret i un pla de formació entre funcionaris i Policia Local.

El servei d’informació i assessorament està obert a totes les persones sordes de la província de Castelló així com a familiars, xarxes socials properes, entitats, organismes públics, persones amb necessitats orientatives sobre la comunitat sorda, etcètera, amb l’objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer el món de les persones sordes i facilitar informació específica sobre el col·lectiu.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.