Ciutadans afirma que les presses del Consell per reobrir RTVV costaran als valencians fins a 200 milions d’euros

València Noticies | Redacció.- “Les presses del Consell per reobrir RTVV costaran als valencians fins a 200 milions d’euros”. Així ho ha assegurat el diputat de Ciutadans (C’s) en Les Corts Toni Subiela en roda de premsa, durant la qual ha presentat les esmenes del grup a la proposició de llei per al nou ens. Acompanyat pel síndic del grup, Alexis Marí, qui ha assegurat que “C’s aposta per la reobertura d’una nova radiotelevisió valenciana, però de forma coherent i sense asfíxies econòmiques”, Subiela ha explicat que entre les esmenes “hi ha una essencial per a evitar que la llei entre en vigor fins que hi haja una resolució ferma sobre el ERE de l’anterior televisió o la Generalitat modifique el pressupost i preveja les despeses derivades de la readmissió dels 1.600 extreballadors”. En este sentit, el diputat ha aclarit que “la readmissió ara com ara és inevitable per la nul·litat del ERE o pel delicte de continuïtat d’empresa que suposaria reobrir l’ens” i ha afegit que “el Consell està ocultant a la societat valenciana la informació real sobre eixa despesa, que rondaria entre 150 i 200 milions d’euros”.

Alex Marí y Toni Subiela.
image-397911

A més, Ciutadans proposa que “l’aportació de capital públic per al nou ens mai siga inferior a 0,15 per cent ni superior al 0,5 per cent”, tal com ha explicat Subiela, qui ha aclarit que “aquest sostre servirà per a no perdre el servei de proximitat que és una radiotelevisió valenciana i evitar que es creu un altre monstre insostenible i sobredimensionat”. Açò suposa un mínim de 25 milions i un màxim de 85 milions d’euros del pressupost de la Generalitat, segons els càlculs de C’s.

D’altra banda, el diputat ha recalcat que “qui ha de decidir sobre el tipus de contractacions i quan fer-les és el director o el consell rector del nou ens”. En aquesta línia, ha posat l’accent que “haurà de tenir en compte els drets de tots els extreballadors que van formar part de la plantilla de l’antiga RTVV, atenent a l’experiència i a la forma d’accés”.

Finalment, Subiela ha explicat que entre les esmenes, dividides en diversos blocs, Ciutadans ha arreplegat “les inquietuds del sector de la discapacitat” i ha proposat “canviar per complet el Consell de la Ciutadania per a traure profit del sector associatiu de la Comunitat Valenciana i siga molt més representatiu de la societat”. D’esta manera, C’s aposta per tres membres proposats per la Universitat, tres per les associacions de consumidors i usuaris, dos per la Sindicatura de Greuges, altres dos pel Consell Valencià de Cultura, un per associacions del tercer sector, un pel col·lectiu de LGTB i un més per associacions contra la violència de gènere.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.