Clara Ferrando: “El finançament valencià no pot esperar a una altra legislatura”

FerrandoLa secretària autonòmica d’Hisenda i responsable d’aquesta àrea de Compromís, Clara Ferrando, ha reivindicat este matí la necessitat d’accelerar la reforma del Sistema de Finançament Autonòmic durant la primera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera celebrada des de l’arribada del nou govern a la Moncloa.

Per a Ferrando, “la millora del finançament valencià no pot esperar a una altra legislatura. La Ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, sap que els treballs dels tècnics de cadascuna de les diferents CCAA ja estan finalitzats i existeix consens al Congrés per tirar endavant amb aquesta reforma, així que no acceptem cap excusa per endarrerir la reforma del sistema de finançament”.

“Montero és conscient que sense una reforma del sistema de finançament, la Generalitat Valenciana no disposarà de recursos per a fer front a les despeses públiques i pagar als seus proveïdors/es. Això comporta no poder pagar el deute en data i augmentar el risc a convertir-nos en una autonomia intervinguda”.

Ferrando també ha recordat a Montero la necessitat d’abordar la imprescindible reestructuració del deute, una reestructuració que no pot passar només per allargar terminis, sinó per compensar tot el deute acumulat al territori valencià per culpa d’un infrafinançament constant.

“Les valencianes i valencians duguem massa anys sent el territori pitjor finançat de tot l’Estat, una situació que ens ha generat un deute injust. Si mirem les xifres, dels 46 milions d’euros de deute que té el País Valencià, 30 milions són deguts directament a aquest infrafinançament, per tant, el govern central, principal responsable de la nostra lamentable situació financera, té l’obligació de reestructurar aquest deute i fer que el nostre territori torne a ser sostenible financerament”.

A més, la secretària autonòmica d’Hisenda ha reclamat que mentre no es produïsca aquesta necessària reforma financera, la distribució dels recursos de l’Estat cap a les CCAA siga vertical i es puga comptar amb fons addicionals de convergència per abordar de manera imminent la falta de recursos. “Els més de 5 milions de valencianes i valencians no podem continuar esperant, ja que cada dia que passa la situació s’agreuja i ens anem empobrint més al no rebre els ingressos als quals tenim dret” ha conclòs Ferrando.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.