Compromís aconsegueix incorporar esmenes conservacionistes a unes mesures d’impuls al sector forestal ‘insuficients’

10052017navarreteforestalLa coalició ha remarcat l’exigència que l’estratègia forestal es vincule a la recuperació de població rural i creació d’ocupació

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha aconseguit modificar la “insuficient” moció del PP al Senat que advocava per la potenciació del sector forestal al nostre país però que obviava en els objectius “qüestions cabdals per a Compromís, com són la recuperació de població rural i creació d’ocupació”. Per Navarrete “quan parlem de muntanyes hem de parlar de la supervivència de la gent que l’habita, en té cura i sosté i no tan sols com un negoci econòmic que explote els recursos que en ell existeixen”.

El representant de Compromís ha indicat que, a més, la moció popular “quedava coixa pel que fa a la salvaguarda de serveis ambientals, ecosistemes, respecte a la biodiversitat i la capacitat de regeneració perquè estiga anivellada la gestió forestal amb l’ecologia mitjançant un desenvolupament socioeconòmic sostenible”. La coalició ha reclamat una partida pressupostària “de consens” que servisca per garantir els objectius de l’impuls de la gestió forestal i la concepció del bosc “com una eina fonamental en la lluita contra el canvi climàtic”, de manera que Navarrete ha sol·licitat “sostenibilitat en la gestió, conservació dels paratges protegits i un equilibri d’ambients i ecosistemes i que aquesta puga servir per lluitar contra el foc”. Les sis esmenes de Compromís han estat acceptades pels populars en aquesta ocasió.

Indicadors socials d’impacte local

La moció socialista que reclamava canvis normatius d’impacte econòmics no ha pogut incorporar, en canvi, l’esmena de la coalició, que proposava aplicar la regla de despesa de les entitats locals indicadors de necessitats socials, excloent la despesa destinada a l’atenció de la emergència social del càlcul de la despesa no financera computable als efectes de la llei.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.