BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Compromís censura que el Govern contemple tornar a privatitzar l’AP7 a partir de 2019

compromis-censura-que-el-govern-contemple-tornar-a-privatitzar-lap7-a-partir-de-2019
image-437786
Compromís ha sol·licitat una reunió al titular de Foment, que segueix sense contestar la petició de reunió per abordar el desviament de la A-7 per la via de pagament

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han registrat una bateria d’iniciatives parlamentàries des del Senat per demanar explicacions al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, perquè explique les previsions respecte a la gestió de l’AP7 a partir de 2019, quan expira l’enèsima pròrroga de la concessió de la gestió privada d’aquesta autopista. Recentment el ministre ha afirmat al Congrés que encara no ha decidit la millor manera d’explotar-la obrint, per tant, les portes a una nova concessió privada.

Segons el ministre, el Govern recuperarà el 2019 l’autopista, però no descarta cap nova oferta pública per a la seua gestió privada. Per al senador territorial Carles Mulet “aquesta amenaça la venim advertint des del principi. S’han dedicat a castigar sistemàticament al territori valencià amb l’infrafinançament, la infrainversió i la discriminació amb peatges i privatitzacions i, mentre s’han destinat milions d’euros a autovies gratuïtes en zones sense densitat de població, han rescatat autopistes ruïnoses amb els diners de tots també buides, ací portem des de l’any 1967 pagant i repagant una AP7 que deixa bastant que desitjar“.

Mulet ha recordat que la concessió s’ha anat ampliant a mesura que caducava per part de tots els governs de torn i, ara, de nou no descarten noves privatitzacions. “Venim des de fa mesos demanant la compareixença del ministre de Foment (des d’Ana Pastor a de la Serna) per demanar-li explicacions del maltractament al País Valencià, per demanar el desviament del trànsit de l’A-7 per l’AP-7 en comptes de per la N-340 i ara, de nou, aquesta petició formal la reiterem, ja que estem parlant de carreteres, autopistes, ferrocarrils i de totes les infraestructures que s’acaben convertint en un calvari per als valencians i valencianes“, ha indicat Mulet.

A més d’aquesta petició, Compromís també ha presentat una bateria de preguntes escrites al respecte de les previsions de Foment respecte a la AP7 a tot el territori valencià. “Si nosaltres exigíem la liberalització ja de l’autopista per les obres vergonyoses a l’autovia A7, pel caòtic desviament obligatori de camions per la temerària CV13, de la Serna amenaça amb noves privatitzacions i això requereix una resposta contundent de tot el poble valencià” , ha conclòs.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.