Compromís denuncia l’incompliment per part de Costes de les actuacions compromeses en el litoral valencià

Per a la coalició “encara queden molts treballs per executar o aquests s’estan realitzant deficientment i han estat els ajuntaments els que han hagut d’assumir aquestes actuacionsxeraco treballs ajuntament2

 

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha lamentat l’incompliment per part de Costes de les actuacions en diferents punts del litoral valencià després dels últims temporals del mes de gener, que van afectar el front litoral destrossant passejos, infraestructures i serveis i desapareixent bona part de la sorra de nombroses platges. Des de la coalició recorden que han deixat passar unes setmanes de les dates que el propi ministeri es va fixar com a inici de les obres. “Així ens ho va assegurar la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Raquel Orts i el seu subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, en la visita que vam realitzar al Ministeri a finals de gener al costat d’un grup d’alcaldes de la Safor. Ens van assegurar que anaven a actuar en dues setmanes i estem al març i el balanç ens sembla lamentable“, ha indicat.

 

Per a molts d’aquests municipis el litoral i el turisme són puntals econòmics molt important i la temporada està arrencant en molts hotels amb la perspectiva de les Falles i la Setmana Santa a la volta de la cantonada, “de manera que els demanem que complisquen els seus acords i anuncis i executen les peticions i accions tan necessàries que els traslladem per tractar que la franja litoral recupere quan abans el seu millor aspecte i miren d’aconseguir més finançament per a l’obra civil destruïda i la reparació de volums de sorra de platja que millore l’anunciat pel Govern, ja que s’ha demostrat clarament insuficient“, ha assenyalat Navarrete aquest matí.

 

La realitat és que Costes “malgrat les bones paraules, no ha aparegut” en municipis com Xeraco o Tavernes, on els ajuntaments s’han hagut d’arremangar i dedicar part dels seus pressupostos a endreçar el litoral, reconstruir passarel·les, salaris, subministraments, reposició d’elements danyats, obrir canals de desembocadura de rius com el Vaca, netejar canyes o protegir dunes amb tots els seus mitjans possibles davant la inacció del ministeri. “Uns contractes que no són cap nimietat i ha obligat els consistoris a fer malabarismes comptables donada la seua implicació amb el litoral. Sembla com si tingueren molt més interès que el propi ministeri i el mateix Govern, que llança mocions de defensa del turisme i després als primers problemes desapareix i els ignora“, ha afegit el senador.

 

Així Xeraco pot acabar destinant a aquests treballs d’emergència prop de 100.000 euros, la pràctica totalitat del seu capítol d’inversions, Tavernes de la Valldigna 1.300.000 a l’espera que el Ministeri complisca amb la seua paraula i regenere la platja de la Goleta. Xicotets ajuntaments com el de Guardamar de la Safor també han reclamat una reunió amb la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, davant la falta d’actuacions en el seu litoral i la falta de polítiques sostenibles.

 

Fet i fet, en aquells municipis on sí que ha actuat el Ministeri, ho ha fet de manera incomprensible per als veïns de la zona i Consistoris. Com a exemple a Cabanes (Castelló), “on abans hi havia una platja de sorra han posat tones de pedres, ni una sola aportació de sorra, tot que van dir que la mourien de zones en què s’acumula cap a aquelles deficitàries que han perdut molt volum de sorra en els últims temporals. Res de res“, ha conclòs Navarrete.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.