Compromís: “El Ministeri està exposant a la ciutadania pels pocs avenços en matèria de riscos d’inundació”

El senador de Compromís, Carles Mulet, retreu que en les respostes “sempre apel·lin a estudis de costos i anàlisi però seguisquen sense invertir en prevenció”

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat que el Govern eludisca i estiga dilatant l’execució d’obres imminents en matèria de riscos d’inundacions. “De nord a sud de la nostra autonomia hi ha desenes d’actuacions demandades per particulars afectats i consistoris que han estat cancel·lades, diners públics gastats en estudis que hauran estat gastats inútilment al no executar-se els treballs que els van motivar. Ens sembla alarmant que des de l’administració, sent conscients de les necessitats d’actuar davant d’un risc, s’estiguen dilatant les solucions, exposant a la ciutadania i béns a riscos notables en períodes de fortes pluges com els viscuts recentment”, ha indicat el senador.

Segons Mulet, fa un any que es va aprovar el Reial Decret 18/2016, de 15 de gener, pel qual s’aprovaven els plans de gestió del risc d’inundació de les demarcacions hidrogràfiques del Guadalquivir, Segura, Xúquer i de la part espanyola de les demarcacions hidrogràfiques del Miño-Sil, Duero, Tajo, Guadiana, Ebre, Ceuta i Melilla. En aquest document s’incloïa l’aprovació dels Plans de gestió del risc d’inundació amb les seves mesures específiques. “Però ha passat un any, s’han donat situacions de contingència, amb persones atrapades, morts a les recents pluges, zones urbanes que van viure perill d’inundació i autoritats de molts municipis valencians que no descansen tranquils conscients de la situació de vulnerabilitat dels seues termes municipals a cada temporal de fortes pluges, que acostumen a acarnissar-se amb el poble valencià”, ha afegit Mulet.

Les respostes a les nostres preguntes per la cancel·lació d’obres d’Acuamed, actuacions a la rambla d’Alcalà de Xivert, al riu Sec de Castelló, el riu Vaca a la Safor, el riu Canyoles, Túria o Albaida, el Xaló a la Marina Alta, embassaments i projectes de laminació i molts altres es troben sempre amb una resposta de ‘copiar i enganxar’ en què “es parla de futuribles”, d’estudis que depenen de disponibilitats pressupostàries de l’Administració i de l’elaboració de la metodologia per a la realització d’aquests “estudis i anàlisis cost-benefici”.

Mentre la Confederació està oblidant el seu paper de manteniment i conservació de lleres, que l’estan assumint en la pràctica els mateixos ajuntaments amb càrrec al seu pressupost “el que ens sembla inacceptable”, pel que el senador ha urgit el Govern i la ministra de medi Ambient “a intensificar les actuacions al País Valencià i allà on hi continue havent-hi un perill potencial per a la població”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.