BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Compromís exigeix al Govern que els nous PGE financen la nova Llei de Finançament del Transport Metropolità aprovada pel Congrés

 

Baldoví dice que ' class=
image-432949
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat al Govern central que faça possible que la nova Llei de Finançament del Transport Metropolità aprovada el passat 18 d’octubre en la Comissió de Foment del Congrés, “no es quede en paper mullat i compte amb un finançament real dins dels nous Pressupostos Generals de l’Estat que permeta dignificar els serveis de transport públic de tot l’Estat”.

Baldoví ha defensat el paper del transport públic com a garant de la mobilitat sostenible i del dret a desplaçar-se lliurement en igualtat de condicions. “Amb la nova Llei hem aconseguit crear un marc de finançament estable que no estiga sotmès a variacions de governs, per això és important dotar aquesta Llei dels recursos suficients per aconseguir finançar correctament els serveis de transport públic, ja que amb ells s’aconsegueix una mobilitat urbana més eficient i un major desenvolupament econòmic de les ciutats “.

El diputat de Compromís ha volgut recordar que el Govern central fa 14 anys que no compleix amb la disposició que obliga a destinar una partida pressupostària a finançar el transport públic en la ciutat de València, un greuge de 400 milions d’euros que contrasta amb la inversió pública en Madrid (126 milions només en 2016) o Barcelona (98 milions).

“L’objectiu d’aquesta nova Llei de Finançament del Transport Metropolità és precisament acabar amb aquestes injustes diferències i assegurar que cada ciutat compte amb els recursos suficients per a finançar els seus serveis de transport públic en funció de criteris objectius com la població o l’extensió de cada àrea metropolitana”, ha conclòs Baldoví.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.