El CEAM afronta un any de transició amb un pressupost de 1,7 milions d’euros

AGRIC_patronat_del_CEAM2
image-287792

El patronat de la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) s’ha reunit hui per a anomenar els nous càrrecs, resultat de la nova composició del Consell, ha plantejat la reducció de membres per a fer-ho més operatiu i ha aprovat el pla d’actuació per a 2016. La directora executiva del CEAM, Dora Cabrera, ha assistit a la reunió.

Per al nou any el CEAM comptarà amb un pressupost de 1.707.000 euros, dels quals 850.000 corresponen a la subvenció de la Generalitat. També s’inclouen 70.000 euros del Pla Valencià d’I+D+I. El vicepresident i secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, ha reafermat “el suport del Consell a un centre que ha patit patit anys de retalls i sacrificis, amb dos EROs i una reducció pressupostària que hem contingut per a un any que és de transició”.

El secretari autonòmic ha apuntat que en 2017 es vol recuperar personal investigador, en especial professionals de prestigi. “La contribució del CEAM és més necessària que mai”, ha assegurat, “en aquesta fasse de intensificació de la lluita contra el canvi climàtic en la que aquest Govern s’ha compromés decididament”.

Álvaro explica que es vol implicar el centre en la revisió, elaboració i seguiment de l’Estratègia Valenciana de Canvi Climátic que, ara si, inclourà l’estrategia energètica. “És necessari aprofitar la seua capacitat i experiència en els programes de actuació en marxa”, ha assenyalat, en referència als programes el d’investigació forestal, el d’efectes del contaminants i cicle de carboni, i el de meterologia i contaminació atmosfèrica.

La conselleria estudia la possible creació del Servei Valencià de Meterología i Climatologia, com va explicar la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, en les Corts. Es tractaria d’unificar les diferents linies de treball del CEAM, como son el projecte Previozono, la validació de dades de radiació ultravioleta i previsió a 24 i 48 hores, la previsió de les ones de calor i de fred i la validació de dades de la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de Qualitat de l’aire.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.