El Palau de la Música torna a ser la seu principal del Festival Ensems de Música Contemporània

El Péndulo | Redacció.- La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha presentat este matí acompanyada pel subdirector de CulturArts Música, Leonardo Marqués, el president del Consell Territorial de la SGAE, Pep Llopis, i el secretari autonómic de Cultura i Esport, Albert Girona, la 38é edició del Festival de Música Contemporània Ensems que du per títol ‘Camins Diversos’, produïda per CulturArts Música, i que compta amb la col·laboració, entre altres, del Palau de la Musica-Ajuntament de València.

Habrán 12 conciertos, tres de ellos con lo Orquesta de valencia.
image-351795

Este festival, que va començar l’1 d’abril, té com a seu principal el Palau de la Música de València. La regidora ha destacat que “el més important és que Ensems torna al Palau després de molts anys d’absència, i a més, amb força, amb tres concerts de l’Orquestra de València per a donar suport als músics, compositors i grups”. La regidora ha recalcat “l’estreta col·laboració entre administracions, que és la línea que vol dur este equip de govern”. Per concloure, ha desitjat un festival molt exitós i que siga el principi d’un llarg camí ben profitós”.

Els concerts d’Ensems es desenvoluparan al Palau de les Arts Reina Sofia, al Centre del Carme, als Banys de l’Almirall, a l’estació Metrovalencia de l’Albereda, a La Gallera i al Palau de la Música amb 12 concerts, tres d’ells de l’Orquestra de València. El primer serà el 29 d’abril, on serà dirigida pel mestre Yaron Traub i es podrà escoltar el Pelleas und Melisande d’Arnold Schoenberg. El segon serà el 13 de maig, sota la direcció de Lorenzo Viotti i amb l’oboé valencià de la mateixa orquestra, Roberto Turlo, i es podrà escoltar L’Horloge de Flore de Jean Françaix i Figuras que despiertan en la Luz de Voro García. I el tercer, l’1 de juliol, dins dels programes gratuïts de “Concerts per a tots”, en què es podrà escoltar una estrena de Joan Cerveró.

A la Sala Rodrigo, la de música de cambra, tots els programes seran gratuïts i es podran escoltar 9 concerts: el 13 d’abril, el percussionista Avelino Saavedra i Emmanuel Holterbach a l’electrònica; el 27 d’abril, el Grup Mixtour; el 4 de maig, el pianista i músic electrònic, Agustí Fernández; l’11 de maig, Sigma Project; el 18 de maig, Amores, grup de percussió; el 8 de juny, el Quartet Quiroga; el 15 de juny, la pianista Marta Espinós; el 22 de juny, el Grup Instrumental; i el 29 del mateix mes, l’ensemble Kuraia.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.