El SERVEF destina 1,6 milions a recolzar el manteniment d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament local per part dels ajuntaments

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) ha publicat aquesta setmana en el DOCV l’ordre per la qual es convoquen per a l’exercici 2015 les ajudes destinades a finançar el manteniment dels Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) a la Comunitat Valenciana. L’import total de l’ordre ascendeix a 1.600.000 euros.

A través d’aquestes ajudes es pretén facilitar el manteniment de 254 Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local en 207 ajuntaments de la Comunitat Valenciana. En la província d’Alacant 55 agents en 44 entitats locals, en la província de Castelló 54 agents en 49 entitats i en la província de València 145 agents de 114 entitats.

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i directora del SERVEF, Mª José Mira, ha explicat que “l’objectiu d’aquestes ajudes és recolzar la pròrroga dels contractes dels Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local per part dels ajuntaments perquè puguen seguir col·laborant amb el SERVEF en l’atenció als aturats i en el suport i assessorament als emprenedors”.

Segons Mª José Mira, “malgrat la intenció de l’anterior Consell a eliminar la figura dels AEDL, al no dotar pressupostàriament la seua continuïtat a partir d’octubre de 2015 i, davant la incertesa generada entre els ajuntaments col·laboradors i els agents, vull transmetre el ferm compromís de mantenir la continuïtat d’aquest programa”.

A més ha aclarit que “encara que amb aquesta convocatòria la pròrroga aconsegueix fins al 31 de març de 2016, el pròxim any el SERVEF realitzarà una nova convocatòria per a subvencionar el període anual complet”.

La secretària autonòmica ha destacat que, “els AEDL són una eina fonamental per a la creació d’ocupació en els nostres municipis pel seu coneixement específic del teixit productiu a nivell local, per la qual cosa en la nova estratègia del SERVEF per als pròxims anys volem incloure aquests agents com a part de la xarxa de servei públic d’ocupació”.

En aquest sentit, “els AEDL col·laboren amb els diferents centres SERVEF d’Ocupació en la realització d’accions d’acompanyament als aturats en el seu procés d’inserció laboral, en l’elaboració d’itineraris personalitzats d’autoocupació, a informar sobre l’oferta de serveis del SERVEF i a conèixer les potencialitats del territori”.

La convocatòria del SERVEF té per objecte la concessió de subvencions destinades a compensar els costos laborals derivats de la continuïtat dels AEDL, finançant fins al 50 per cent dels costos laborals d’aquests agents, amb el límit de 14.700 euros, o la seua part proporcional en el cas de jornades a temps parcial. Podran ser beneficiàries les corporacions locals de la Comunitat Valenciana o entitats depenents o vinculades a aquestes a les quals el SERVEF haguera concedit en l’exercici 2014 una subvenció per la pròrroga del contracte.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.