BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Elena Cebrián: ‘La nostra primera preocupació ara mateix és l’impacte del temporal en el sector agrari’

“Hem començat a fer valoracions sobre el terreny i la nostra primera preocupació ara mateix és l’impacte del temporal en el sector agrari”, ha assegurat la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, que aquest dilluns va visitar zones del Baix Segura i de la Ribera, en una primera inspecció visual que “ja ens va avançar que eixe impacte és considerable”.

Cebrián ha donat instruccions per a “mobilitzar els nostres mitjans tècnics i personals a treballar sobre el territori per a fer una primera estimació i valoració de danys tant en cultius com en infraestructures rurals i forestals, hidràuliques, parcs naturals o inclús depuradores”.

El Consell està en contacte amb les organitzacions agràries i cooperatives, amb les que hi haurà reunions, pròximament, per a una avaluació preliminar d’impacte del temporal en el camp, acumulat sobre les pluges de novembre i desembre. Així mateix, s’estan activant les mesures d’emergència que s’han de posar en marxa, tant dels primers treballs pal·liatius, com les relacionades amb segurs agraris i, especialment, anticipant el treball tècnic necessari per a l’acord d’ajudes del Consell, que s’aprovarà en el Ple de divendres que ve, amb càrrec al fons de contingència.

Cebrián ha insistit en la importància dels segurs agraris en situacions com esta. La consellera ha recordat que va parlar amb la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, qui es va comprometre que ENESA (Entitat Estatal d’Assegurances Agràries) i Agroseguro comencen a treballar prompte perquè els agricultors puguen cobrar indemnitzacions quan abans millor.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.