EUPV-AC valora com nefasta la gestió de residus per part del PP en municipis, la Generalitat y la Diputació

Valencia Noticias | Redacción.- “Anem a presentar mocions per a demanar la agilització en la solució de les instal·lacions de tractament i transferència i resoldre els desfases econòmics dels ajuntaments pel transport” informa la diputada de esquerres Raquel Pérez a la web oficial de la formació política.

Esquerra Unida-AC aposta per una gestió sostenible dels residus que contempla el residu mínim, la recollida selectiva en origen, la descentralització amb plantes de reciclatge més reduïdes i amb menys impacte ambiental. Rebutgem la incineració y defensem models de gestió pública de les instal·lacions de tractament de residus.

EUPV-AC valora com nefasta la gestió de residus per part del PP en municipis, la Generalitat y la Diputació.

La problemàtica dels residus a la comarca de la Vega Baixa són per a la diputada d’esquerres, Raquel Pérez, “l’exemple de la nul·la gestió del PP. Ha sigut incapaç d’aprovar un pla zona, la única àrea que no el disposa al País Valencià. No disposen ni de plantes de transferència ni de tractament. Està provocant la saturació de les instal·lacions que corresponen a altres plans zonals que acurtaran la seua vida programada i útil, i la seua incapacitat de gestió per la quantitat de tones que els estan arribant”.

Les plantes de Xixona i Villena no són la solució. “Podem entendre qüestions puntuals de solidaritat entre territoris, però no és la solució. Les administracions públiques amb les competències de tractament de residus tenen tots els deures per fer i han facilitat negocis multimilionaris als amics. Tindran que començar a atendre els desequilibris econòmics de molts ajuntaments afectats per l’increment dels costos de transport i el deteriorament dels vehicles de les concessionàries de recollida”.

Aquest matí s’ha produït en la Diputació una reunió amb càrrecs públics i membres d’EUPV-AC de les zones afectades. Han valorat la decisió judicial de la planta de Crevillent, tancada per no disposar de la llicència ambiental, estar en sòl catalogat com zona d’especial protecció en el Parc Natural d’El Fondo d’Elx-Crevillent, no urbanitzable i zona de risc 3 (alt) d’inundació. Segons la formació d’esquerres “la convocatòria per a constituir el consorci el proper 13 d’octubre arriba tard, tres mesos després de constituir la Diputació, i amb una manca de planificació. Nosaltres anem a presentar mocions per donar altaveu a una situació que ha complicat la gestió a tots es pobles afectats”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.