Jordi Navarrete: “Estic sorprès que Zoido justifique el caos a les oficines del DNI de la província”

IMG_5961El senador castellonenc, Jordi Navarrete, exigeix ​​mesures perquè els ciutadans puguen renovar documents obligatoris ja que ‘estem maltractats’

 

El senador per Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha recriminat avui al ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, que “el Govern seguisca maltractant la població amb la situació de col·lapse de les oficines del DNI de les comarques del nord valencià (Vinaròs, Castelló i Vila-real) en què els ciutadans fan mans i mànigues per aconseguir una cita per renovar els seus documents “. Navarrete ha criticat que no s’estiga dotant de personal les oficines, no s’estiga donant cita prèvia a Vinaròs on hi ha més de mil persones en llista d’espera “mentre es lleven a dos funcionaris de Vila-real o Castelló, que ja té poc personal per anar a Vinaròs alguns dimarts, no tots, de manera que la situació anòmala persisteix. Què pensen fer?“, li ha inquirit.

 

El ministre s’ha aferrat en la seua resposta al fet que tan sols a Vinaròs no dona cita prèvia i sí a Castelló i Vila-real i que els retards es donen en molts altres punts d’Espanya “per factors fonamentals, com la falta de personal per falta d’ocupació pública, la gratuïtat del document, increment de sol·licituds i per la implantació del DNI 3.0, que ha de prestar nous serveis als ciutadans“.

 

Per al representant de Compromís “és insultant que davant el desordre, desorganització i desconcert existent l’únic pla de xoc haja estat reforçar a 315 hores l’oficina de Castelló i de 216 a Vila-real amb hores extres i res més“.

 

Des de la coalició seguiran de prop la situació d’aquestes oficines i traslladaran les queixes de treballadors, perjudicats i sindicats de l’administració i denunciar casos tan flagrants com els d’aquelles persones que s’han quedat sense poder renovar el seu document, viatjant a províncies limítrofes per aconseguir uns documents obligatoris, una cosa que considerem “gravíssim“.

 

A Vinaròs es dóna el cas més paradigmàtic de mal funcionament dels serveis públics i d’afeccions als ciutadans. Des de la posada en funcionament de l’oficina administrativa del DNI s’han renovat molts menys documents dels esperats i es va utilitzar l’oficina políticament pel PP. Així Vinaròs va expedir el 2015 un total de 2.111 DNI i 414 passaports, la qual cosa és una quantitat ridícula anual, i el desaprofitament clar d’un punt fix que té dos llocs d’expedició, en el qual poden treballar lògicament dos funcionaris. La Unió Federal de Policia de la Comunitat Valenciana (UFP), el sindicat policial amb més representació en l’autonomia, va denunciar recentment que el servei prestat a les oficines del DNI de Vinaròs redueix la plantilla de funcionaris que presten aquest servei a les oficines de Castelló en un 28% durant els dies que s’obre la de Vinaròs, posant en risc la qualitat del servei i la situació laboral dels funcionaris. Per Navarrete tals fets “són incomprensibles per a una societat moderna, que compta amb mitjans tecnològics adequats i instal·lacions, però que veu com des del Govern central no es destina l’esforç que requereixen els nostres problemes, com si forem ciutadans de segona“.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.